Papa'dan uluslararası topluma çağrı

Güncelleme Tarihi:

Papadan uluslararası topluma çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2015 15:23

Papa Franciscus, Akdeniz'de yaşanan göçmen faciasıyla ilgili uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Akdeniz'deki son faciada öldüklerinden endişe edilen 700 göçmenin daha iyi bir hayat arayan kendi kardeşleri olduğunu söyledi ve uluslararası toplumu kararlı şekilde hareket etmeye çağırdı.

Papa, pazar günleri Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden yaptığı Angelus Duası'nda Akdeniz'de yaşanan son göçmen faciasına değindi.

Akdeniz'in sularında trajedilerin yaşanmaya devam ettiğine dikkati çeken ruhani lider, "Böyle bir trajedi karşısında en derin üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Uluslararası toplumu, bir daha böyle trajedilerin yaşanmaması için kararlı şekilde harekete geçmeye çağırıyorum" dedi.

Teknedeki yüzlerce göçmenin öldüğünden endişe edildiğini belirten Papa, "Kadınlar ve erkekler, aynı bizim gibi. Onlar daha iyi bir hayat arayan kardeşlerimiz. Aç bırakılıp, zulüm gören, yaralı, sömürülenler… Daha iyi bir hayat arıyorlardı. Mutluluğu arıyorlardı" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Papa, daha sonra inananları, hayatını kaybedenler için bir dakika sessizce dua etmeye davet etti.

Bu arada, kurtulanlar, bir ticari gemiye seslerini duyurmaya çalışırken ters dönerek batan teknede binden fazla göçmenin olduğunu ifade etti.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, bakanlarını TSİ 18.00'de başbakanlıkta toplantıya çağırdı.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano'nun da Avrupa Birliği Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dmitris Avramopoulos ile görüştüğü, komiserin 23 Nisan'da bu konuyu görüşmek üzere Roma'da olacağını açıkladığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!