Papa’yı karşılayacak

Güncelleme Tarihi:

Papa’yı karşılayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 12:14

ALMANYA’ya ziyaret düzenleyecek Papa 16. Benedikt’i, ilk kez bir Müslüman kadın bakan resmi olarak karşılayacak.

Haberin Devamı

Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, 24 Eylül’de Freiburg’a gelecek olan Papa 16. Benedikt’i, Eyalet başbakanı Winfried Kretschmann ile birlikte törenle karşılayacak.

AYRI BİR ANLAM TAŞIYOR
Baden-Württemberg Eyaleti’nde SPD ile Yeşiller arasında koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından Berlin’den bu eyalete bakan olarak görevlendirilen Bilkay Öney, Papa 16.Benedikt’i karşılayacak olmasının kendisi için de gurur verici olduğunu belirtti. Eyalet Başbakanı Wingried Kretchmann ile birlikte ev sahipliği yapacak olan Bilkay Öney, “Özellikle, m dünyanın şu anda en çok ihtiyacı olan şey, dinler arası diyalog. Bu açıdan Papa’yı Müslüman bir kadın bakanın karşılaması ayrı bir anlam taşıyor” dedi.

MECLİSTE KONUŞACAK
Papa’nın memleketi Almanya’ya yapacağı ziyaret ise 22 Eylül’de Berlin’de başlıyor. Burada Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve Başbakan Angela Merkel ile görüşecek olan Papa Benedikt, 4 günlük gezisi kapsamında daha sonra Erfurt, Eichsfeld ve Freiburg kentlerini ziyarete edecek. Papa Benedikt, gezisi kapsamında halka hitaben 2 konuşma yapacak. Federal Meclis’te milletvekillerine hitap edecek Papa’nın ziyareti sırasında eski Başbakan Helmut Kohl ile biraraya gelmesi de bekleniyor. Papa’nın Almanya ziyaretinin Katolik Kilisesi’ne maliyetinin 25-30 Milyon Euro arasında olacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!