Panzerler hız kesmedi

Güncelleme Tarihi:

Panzerler hız kesmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 20:53

Mesut Özil’li Almanya özel maçta Fenerbahçe’li Lugano’nun yer aldığı Uruguay’ı 2-1 mağlup ederken özellikle ikinci yarıda adeta ecel terleri döktü..

Haberin Devamı

ALMANYA, Güney Afrika’da 2010 Dünya Kupası’nda Almanya’nın 3-2 kazanıp dünya üçüncücüsü olduğu maçın rövanşı olarak algılanan özel maçta Urugay’ı 2-1 yendi. 2012 Avrupa Şampiyonası için Türkiye’nin de olduğu grupta 3 Haziran’da Avusturya 7 Haziran’da Azerbaycan maçlarına hazırlanan Panzerlerin gollerini Gomez, Schürrle.atarken, Uruguay’ın tek sayısını ise Gargano kaydetti.

Rhein-Neckar Arena’da ilk milli maç 1899 Hoffenheim’ın stadı olan ve ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapacak olan Rhein-Neckar Arena’da Almanya’da Dünya Kupası’nda iki 6 numara olarak oynayan Real Madrid’li Khedira ile Bayern Münih’li Bastian Schweinsteiger sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Joachim Löw ,orta sahada yerlerine ise Leverkusen’li Simon Rolfes ve Bayern Münih’li Toni Kroos’a görev verdi.

İLK GOL LUGANO'NUN HEDİYESİ
25 bin 674 biletli seyircinin tıka basa doldurduğu karşılaşmada 24’üncü A milli maçını oynayan Mesut Özil başarılı bir performans sergiledi ve futboluyla alkış topladı. Portekizli Olegario Benquerence’nin yönettiği maçta, 22. dakikada 28 gollle 2010/2011 Sezonu Almanya Bundesliga gol kralı Mario Gomez, Fenerbahçe ile şampiyonluk sevinci yaşayan Lugano’un ayağındaki topu kaparak fileleri havalandırdı: 1-0. Bir dakika sonra ise Mesut Özil’in plasesini son anda Uruguay kalecisi Musiera kornere gönderdi. 35. dakikada Mesut Özil’in şık pasını A milli takımda üçüncü maçını oynayan Andree Schürrle şık vuruşla gole çevirdi ve ilk milli gol prömiyerini yaşadı: 2-0.

MESUT ÖZİL'İN EKSİKLİĞİ HİSSEDİLDİ
İkinci yarıda 22 yaşındaki Real Madrid’li Mesut Özil’in yerine Trabzonspor’un da peşınde olduğu Bayern Münih forveti Miroslav Klose oyuna girdi. Real Madrid’in oyun şekline dizayn verdiği ifade edilen takımın asist kralı Mesut’un orta sahadaki eksikliği hemen kendini gösterdi ve 48. dakikada Uruguay Gargano ile farkı bire indirdi: 2-1. Ayrıca oyununda hakimi olan taraf Uruguay oldu. 109’uncu kez Almanya A milli formasını taşıyan golcü Miroslav Klose ise etkisiz kaldı. Almanya’nın galibiyetinde ise kaleci Neuer başarılı kurtarışlarıyla önemli rol oynadı .

6 ÖZEL MAÇTA BEŞİNCİ GALİBİYET
Almanya ile Uruguay daha önce 5 kez özel maçta karşı karşıya gelmiş. 4 kez panzerler sahadan galip ayrılırken bir maçta beraberlikle sonuçlanmıştı. Panzerler’in altıcı özel maçtan beşincisinide 2-1 kazandığı karşılaşmada ilk yarıda Almanya ikinci yarı ise Uruguay daha atak oyun sergiledi. Almanyanın ilk golünde hatalı Lugano maçın genelinde başarılı performansıyla beğeni topladı.

Stad: RheinNeckar Arena
Seyirci: 25 674
Hakem: Olegario Benquerence (Portekiz)

ALMANYA: Neuer- Lahm(66.dk.Höwedes), Friedrich(66.dk.Badstuber), Hummels, Schmelzer- Rolfes, Kroos(79.dk. Traesch)- Schürrle(58.dk Podolski), Mesut (46.dk.Klose), Müller(79.dk. Götze)- Gomez

URUGUAY: Muslera- Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres- Gargano(87.dk.Abreu), Arevalo, Rios(76.dk. Eguren), Alvaro Pereira (56.dk. Ramiraz)- Forlan- Suarez, Cavani

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!