Özil’e yapılanlar ümitsizliği körükledi

Güncelleme Tarihi:

Özil’e yapılanlar ümitsizliği körükledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 12:14

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, “Mesut Özil’in ayrılma kararıyla ilgili yaptığı açıklamaların akabinde, Alman medyasının aynı tavrı sürdürüp, olayı daha ileri boyutlara taşıma niyeti, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının Almanya’da geniş ve fonksiyonel bir zemine oturtulmak istendiğinin de açık bir işaretidir” dedi.

Haberin Devamı

YTB Başkanı Eren, Almanya’da yüzyılın davası olarak nitelendirilen NSU davasının karar duruşması sürecinde dahi Alman medyasının Almanya bürokrasisinin ve siyaset kurumunun olanlardan ders çıkarmadığını vurguladı. Eren, “Mesut Özil üzerinden yeni ve tehlikeli bir ırkçı söylem damarının ortaya çıkmasında hiçbir sakınca görmemişlerdir” dedi. 
Türkiye itidal beklerken ve hatta Alman toplumunun bir kısmı Mesut Özil’e sahip çıkarken sorumluluk makamlarında oturanların yangını körüklemeyi tercih ettiğini söyleyen Eren, “Başarılı ve model oluşturan bir figür olarak Mesut Özil’in Alman Milli Takımı’ndaki varlığının sorgulanır hale gelmesi, çok kültürlülük ve kimliklere saygı konusunda Almanya’nın bir göçmen toplumundan beklenen seviyenin ne kadar altında kaldığını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

KATKI KAYBINA YOL AÇIYOR
Eren, Özil’e yapılanların Almanya’daki Türk ve Müslüman göçmen toplumların, özellikle de gençlerin toplumsal kabul görme konusundaki ümitsizliklerini pekiştirdiğini vurguladı.
Başarılı figürlerin kamuoyu önündeki görünürlükleri arttıkça maruz kaldığı ayrımcılık ve ırkçı tutumun da artmasının, göçmen toplulukların kabiliyet ve potansiyellerini ortaya koymalarını zorlaştırdığına dikkati çeken Eren, bu durumun göçmenlerin genel olarak Almanya’ya sağlayacağı katkının kaybına da yol açtığını söyledi. Eren, şunları kaydetti:

BİRLEŞTİRİCİ ÜSLUBA İHTİYAÇ VAR
Mesut Özil’in ayrılma kararıyla ilgili yaptığı açıklamaların akabinde, Alman medyasının aynı tavrı sürdürüp, olayı daha ileri boyutlara taşıma niyeti, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının Almanya’da geniş ve fonksiyonel bir zemine oturtulmak istendiğinin de açık bir işaretidir. Avrupa ülkelerinde, bilhassa Almanya’da kullanılan sert, ayrıştırıcı ve yabancılaşmaya yol açan dil ve tutumların terk edilmesi, buna karşın, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, barışçıl ve birleştirici bir üslubun geliştirilmesi hiç olmadığı kadar gereklidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!