Özel çalışma birimi oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Özel çalışma birimi oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 13:13

Unna'da ayrımcılıkla daha iyi mücadele amacıyla özel çalışma birimi oluşturuldu. “Unna’da ırkçılığa yer yok” diyen Kaymakam Michael Makiolla, ırkçılara ve Neonazilere karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Unna kentinde son günlerde yabancı düşmanlığı ve ırkçı davranışların artması üzerine, ayrımcılıkla daha iyi mücadele etmek amacıyla özel bir çalışma birimi oluşturuldu. Toplumda ırkçılıkla mücadele konusunda toplumsal refleks oluşturmayı hedefleyen birim, özellikle okul ve kamu kurumlarında düzenlenecek çalışmaları koordine ederek, ırkçılığa karşı gerçekleştirilecek çeşitli aksiyon, kampanya ve aktivitelere maddi destek sunacak.
İzin vermeyiz
Yerel ve genel seçimlerin yaklaşması nedeniyle Unna genelinde başka illerde olduğu gibi ırkçı davranışların arttığına dikkati çeken kaymakam Michael Makiolla, Unna’da ırkçıların yuvalanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Unna’ya bağlı tüm belediyelerin ırkçılıkla mücadele konusunda ortak tavır içinde olduğunu kaydeden Makiolla, il genelindeki tüm kamu binalarına “Unna’da ırkçılara yer yok” tabelasının asılacağını belirtti.
Hedefleri gençler
Aşırı sağcıların hedefinin gençleri kendi yanlarına çekmek olduğunu vurgulayan Kaymakam Makiolla, "Gençlerimizi bunlara bırakmak istemiyoruz. Çeşitli projeler geliştirilmesi için 10 bin Euro'luk bir bütçe ayırdık. Irkçılıkla mücadele konusunda toplumsal refleksi harekete geçirmek istiyoruz. Bunun için başta gençlere yönelik, 'Bunt statt Braun' temalı fikir yarışması olmak üzere, çeşitli kampanya, aksiyon ve bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!