Özel bakımevlerine bakanlık desteği

Güncelleme Tarihi:

Özel bakımevlerine bakanlık desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 14:35

ALMANYA'da Federal Sağlık Bakanı Daniel Bahr (FDP), bakımevi olarak kullanılan özel dairelere daha büyük bir bütçeyle desteklemek istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bahr, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, örneğin dört kişinin ortak kiraladıkları ve özel bakımevi olarak deklare ettikleri daire için, kişilerin tabi olduğu bakım sınıfına göre ayda 3 bin 400 Euro'ya kadar maddi destekte bulunabileceklerini dile getirdi. Bakan Bahr, "İnsanlar mümkün olduğu kadar uzun süreyle ev ortamında yaşamak istiyorlar. 24 saat aralıksız bakıma muhtaç olmayan, ancak tek başına da yaşayamayacak durumda olan yaşlı insanlar için özel bakımevleri (Pflage-WG), çok ideal bir çözüm" dedi.

20 bin Euro destek
Federal Sağlık Bakanı Bahr'ın verdiği bilgiye göre, bakımevi olarak kullanılacak dairelerinde yaşlılara uygun hale getirilmesi için 30 milyon Euro tutarında tadilat bütçesi ayrıldı. Bu bütçeden kişi başına bir defaya mahsus 2.500 Euro, dört kişinin kalacağı bir daire için toplam 10 bin Euro tutarında tadilat desteğinin verileceğini dile getiren Bakan Bahr,

"Örneğin banyoda yapılacak tadilat masraflarını karşılamak için dört kişilik bir daire için ayırdığımız bütçe 10 bin Euro tutuyor. Bu para, bakımevi olarak kullanılan daire başına zaten ödediğimiz 10 bin Euro'luk teşvike ilaveten verilecek. Bu bütçenin ayrılması için maliye bakanımızın onayına ihtiyaç yok, çünkü bunu bakım sigortasından finanse edeceğiz. Böylelikle daha az sayıda insanın daha masraflı olan yaşlılar yurduna yerleşeceğinden, uzun vadede ciddi oranda tasarruf sağlayabiliriz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!