Oturma izinlerini 'yeniden' aldılar

Güncelleme Tarihi:

Oturma izinlerini yeniden aldılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 10:15

6 aydan daha uzun süre Türkiye’de kaldıkları gerekçesiyle süresiz oturma izinleriiptal edilen Sahin Ailesi, verdigi mücadeleyi kazandı. Landshut YabancılarDairesi, olay mahkemeye bile gitmeden, süresiz oturma izinlerini yeniden verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Yabancılar Daireleri’nin bir yıl içinde toplam 6 aydan fazla Türkiye’de kaldıkları gerekçesiyle Türk vatandaslarının oturma izinlerini iptal etme vakaları giderek artıyor. Almanya’nın Bavyera Eyaleti Landshut Yabancılar Dairesi, Sahin Ailesi’nin süresiz oturma izinlerini aynı gerekçelerle iptal etti. Iki kızları Türkiye’de okuyan Bayram ve Aysel Sahin’in 6 aydan fazla Türkiye’de kaldıgı belirtilerek oturma izinlerinin üzerine “ungültig” (geçersiz) damgası vuruldu.

SİZ TÜRKİYE'DE YAŞIYORSUNUZ

1977 yılından beri Almanya’da yasayan Aysel Sahin “Kızlarımız Türkiye’de okudugu için 2008’in agustos ayında Türkiye’ye gittik. Subat 2009’da okul tatili nedeniyle Almanya’ya geldik. 15 gün kalıp tekrar döndük. 2009’un agustos ayında ise tekrar geldik. Kızım Birsen benim pasaportuma kayıtlıydı. 16 yasını doldurunca, ona pasaport aldık ve oturma iznini yeni pasaportuna isletmek için Yabancılar Dairesi’ne gittik. Yabancılar Dairesi, ‘Siz Türkiye’ye tasınmıssınız. Oturma izniniz ölmüstür’ diyerek izinlerimizi iptal etti” dedi.

AVUKAT TEMEL NAL BAŞLATTI

Landshut Yabancılar Dairesi’nin kendilerine Almanya’yı terketmeleri için bir ay süre tanıdıgını anlatan Aysel Sahin “Avukata basvurup yardım istedik. Bize verilen süre içerisinde de Almanya’yı terkedip Türkiye’ye gittik. Biz Türkiye’de olmamıza ragmen avukatımız Temel Nal, hukuki islemle- ri baslattı. Olay mahkemeye bile gitmeden oturum izinlerimizi geri aldı ve pasaportları- mızı Türkiye’ye gönderdi. Biz de bu sayede tekrar Almanya’ya gelebildik” dedi.

SADECE BİRSEN KALDI
1.5 yıl ugrastıklarını söyleyen Avukat Nal “Küçük kızları Birsen Sahin, annesinin üzerine oturum izni aldığı ve kendi bağımsız oturum izni bulunmadığı gerekçesiyle onun oturum iznini geri vermediler. Bir sen Şahin vizeyle buraya geldi” dedi.

İZİN BELGESİ

Almanya’daki yabancılar daireleri, Türkiye’de altı aydan fazla kalmak isteyenlerin bunu izin belgesi alarak yapabilecegine dikkat çekiyorlar. Belediyeler, emeklilerin yanı sıra askerlik, süreli is, egitim, staj veya saglık sorunları gibi nedenlerle de yurtdısında uzun süre kalınabilmesi için izin belgesi çıkarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!