Otoparkın kirası ateş pahası

Güncelleme Tarihi:

Otoparkın kirası ateş pahası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 10:50

İSVİÇRE’nin Zürih kenti pahalı kentler arasında en önde gelen dünya şehirlerinden biri.

Haberin Devamı

Şehir bu özelliğini yeni açılan Zürih Opera otoparkındaki fiyatlarla pekiştirdi. Hafta başı açılan otoparkın saatlik ve aylık ücreti dudak uçuklatan cinsten. Yeni açılan Zürih Opera otoparkına arabanızı bir ay bırakmak için bir apartman dairesi kirasından daha fazla ödemeniz gerekiyor.

Amag ve Hardturm firmaları tarafından işletilen otoparkta bir araba için bir aylık kira bin 250 İsviçre Frankı (2 bin 500 lira) olarak belirlendi. Yarım saatlik park için 2 frank (4 lira) ödenen otoparkta, 4 saat için 19 frank (38 Lira) 8 saatlik park için 39 frank (88 lira) ve bütün gün için ise 45 frank (90 Lira) ödeme yapılıyor.

Son derece lüks olarak inşa edilen otoparkta sürücülerin hemen her türlü ihtiyaçları düşünülmüş durumda. Elektrikli otolar için beş adet şarj yeri de bulunuyor.

Çevreciler bedava park etmek istiyor
İnşaatına 2009 yılında başlanılan otopark için 35 milyon franklık yatırım yapıldı. 16 bin metrekarelik park alanına sahip olan otoparkın inşası sırasında 20 bin parça arkeolojik eser bulundu. Bunun üzerine çevreciler inşaatın durdurulması için her düzeyde çaba gösterdiler.

Otoparkın tamamlanıp açılmasının ardından çevreciler bu kez arkeolojik bir alana yapıldığını ileri sürdükleri otoparktan karşılık olarak 50 adet bedava park yeri istiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!