Otonom gençler anti terör yasalarını protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Otonom gençler anti terör yasalarını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 23:12

Hamburg'da Almanya'daki anti terör yasalarını kınamak amacıyla gösteri düzenleyen 3 bin kadar otonom genç, kent merkezinde olay çıkardı.

Haberin Devamı

"Kontrol dışı - Baskıya ateş ve alevle cevap" sloganı altında yapılan yürüyüş otonom gençlerin merkezi sayılan Schultblatt semtindeki Kızıl Flora Kültür Merkezi önünde başladı. Hamburg, Berlin, Bremen, Thüringen ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinden toplam iki bin 500 kadar polisin görev yaptığı yürüyüş, St. Pauli semtine kadar olaysız sürdü.

Palyaço ve Noel Baba kıyafetli bazı göstericiler polisi provoke etmeye çalıştı. Polisin St. Pauli semtinde yürüyüş kortejini sık sık durdurup yüzü maskeli kişileri gözaltına almak istemesi üzerine yürüyüş organizatörleri, "Polis bizi provoke ediyor. Yürüyüşü burada bitiriyoruz" diye anons yaptılar. St. Pauli'den göstericiler kalabalık gruplar halinde çeşitli yönlere dağıldılar. Kent merkezine giren 200 kişilik grup burada bir otomobili ve çok sayıda çöp konteynerini alevlere verdiler. Gece yarısı da Schulterblatt'ta barikat kurup yakan gençler polise taş ve şişe attı. Polis 80 kadar göstericiyi gözaltına aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!