Otomobil hırsızı çetelerine operasyon

Güncelleme Tarihi:

Otomobil hırsızı çetelerine operasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 15:17

Bosna-Hersek’te otomobil hırsızı çetelere karşı düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı, çok sayıda otomobil ele geçirildi.

Haberin Devamı

Bosna-Hersek’te son yıllarda artan araç hırsızlığına karşı polis, kapsamlı operasyon düzenlendi. Tuzla, Zenica, Doboy kentlerinde düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı, çok sayıda çalıntı araç ve parçası ele geçirildi. Tuzla Kantonu Polis Sözcüsü Miralem Malkiç, yaptığı açıklamada, ele geçirilen çalıntı araçların ve parçalarının satışa hazır hale getirildiğini söyledi. Operasyonda şu ana kadar çok iyi organize olmuş iki otomobil hırsızlığı çetesinin çökertildiğini belirten Malkiç, ele geçirilen araçların Zenica, Tuzla, Oraşye ve Saraybosna’da çalındığını söyledi.

Cinayet, tecavüz gibi olayların sık görülmediği Bosna-Hersek’te, yerli ve yabancı halk en fazla araç hırsızlığından şikayet ediyor. Bosna-Hersek’te yaşayan ve sayısı binleri bulan Türkler de ülkede en fazla araç hırsızları tarafından mağdur edildi. Bugüne kadar ülkede yaşayan çok sayıda Türk’ün aracının, teker ve teyp gibi parçaları çalındı. Başkent Saraybosna’da yılın ilk altı ayında resmi rakamlara göre 430 araç çalındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!