Osmanlı rahibeleri Azize ilan edilecek

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı rahibeleri Azize ilan edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 13:47

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis’in 19. Yüzyılda Osmanlı topraklarında yaşamış olan iki rahibeyi Azize ilan etmeye hazırlandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Azize ünvanını alacak Marie Alphonsine Ghattas ve Mariam Bawardy isimli rahibelerin bugünkü Filistin topraklarında yaşadığı ve anadillerinin Arapça olduğu belirtildi.

Açıklama Vatikan’ın bir anlaşma ile Filistin devletini tanımasından sadece bir kaç gün sonra geldi ve Katolik Kilisesi’nin Orta Doğu’daki Hristiyan gruplara verdiği desteğin yeni bir göstergesi olarak yorumlandı.

TÖRENE MAHMUD ABBAS DA KATILACAK

Rahibelerin Azize ilan edileceği törenin Roma’daki St Peter’s Meydanı’nda gerçekleştirileceği ve törene Filistin devlet başkanı Mahmud Abbas ve İtalya’daki Filistinli 2 bin göçmenin de katılacağı belirtildi.

Papa Cumartesi günü Mahmud Abbas ile bir araya gelmiş ve onu bir “Barış meleği” olarak tanımlamıştı.

AZİZ OLACAK RAHİBELER ZORLU HAYATLARDAN GELİYOR

Haberin Devamı

Marie Alphonsine Ghattas Kudüs’te Filistinli bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiş ve “Rosary Rahibeleri Cemaati”ni kurmuştu. Bu cemaat bugün hala bir çok okul ve anaokulu işletiyor.

Mariam Bawardy ise bugün İsrail’in kuzeyinde bulunan Celile kentinde Yunan asıllı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmişti.

Bir mistik olduğunu iddia eden kadının bir çok mucize gerçekleştirdiğine ve vücudunda İsa’nın ölümüne neden olan yaraların oluştuğuna inanılıyor.

Her iki kadının da oldukça zorlu hayatlar yaşadığı ve ağır sağlık problemlerine rağmen kendilerini insanlara yardım etmeye adadığı belirtiliyor.

Bakire Meryem’in her iki kadına da göründüğüne inanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!