Oruç tutan futbolcusunu kadro dışı bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Oruç tutan futbolcusunu kadro dışı bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 17:00

Nantes Teknik Direktörü Antoine Kombouare, futbolcusu Jaouen Hadjam'ın maç günü oruç tutmamasını istediğini, bu talebi reddeden Cezayirli oyuncuyu kadro dışı bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Fransa Ligue 1'in 29. haftasında geçtiğimiz pazar günü Reims'i ağırlayan Nantes sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Teknik direktör Kombouare, Jaouen Hadjam'ın ramazanda orucunu bozma talebini reddetmesi nedeniyle kadrodan çıkardı. Kombouare, kariyeri boyunca bir kural koyduğunu hatırlatarak, "Benim takımımda maç günü oruç tutan bir oyuncu sahaya çıkamaz" açıklamasında bulundu.

Kombouare, Hadjam'ı kadro dışı bırakma kararı hakkında, “Hafta boyunca oruç tutan oyuncularda bir sıkıntı yok. Gerekirse onları desteklemeye hazırım. Kolay bir zaman olmadığını biliyoruz. Ama maç günü oruç tutmamalısın.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Fransız teknik adam, Nantes'in kadrosundaki diğer müslüman oyuncuların Reims karşısında oruç tutmamayı kabul ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Demba Ba'dan tepki
Bu arada Senegalli eski futbolcu Demba Ba, Fransız teknik adamın kararına tepki gösterdi. Beşiktaş'ın eski oyuncusu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ramazan ayı orucunun hala davranışsal olduğunu düşünen bazı insanların olması beni şaşırtıyor. Merak edenler için, bir kişinin kimliğinden bahsediyoruz. Basit bir soru: Birinden kimliğini oluşturan bir şeyi kenara bırakmasını istemek iyi bir şey mi?" ifadelerini kullandı.

Oruç tutan futbolcusunu kadro dışı bıraktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!