Ortak olmayız

Güncelleme Tarihi:

Ortak olmayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 11:03

ALMANYA’da Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, 2013 yılında yapılacak genel seçimlerden sonra muhafazakar kanat Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile ortaklık etmelerinin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Başta nükleer enerjiden yenilenebilir enerjiye geçiş olmak üzere Euro krizinin aşılması ve sosyal adalet konularında CDU/CSU ile ciddi görüş ayrılıkları yaşadıklarının altını çizen Cem Özdemir, “Ortak yönü olmayan partilerin birbirleriyle ortaklık etmeleri mümkün değil. O nedenle Yeşiller’in gündeminde CDU/CSU ile koalisyon oluşturmak yoktur” dedi.

Cem Özdemir, partisinin üçlü koalisyon hesapları yapmadığını da söyledi. 2008 yılından beri Yeşiller’in Eşbaşkanlığını yapan Cem Özdemir, partisinin Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile SPD ve Sol Parti’yle “üçlü ortaklık” yapmayacağını da söyledi.

Lider aday
Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Eşbaşkanları Renate Künast ve Jürgen Trittin ile partinin Eşbaşkanı Claudia Roth ve Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Eckardt-Göring’in gelecek yıl yapılacak genel seçimlere lider aday olarak katılacaklarını ilan etmesi, yeni bir tartışma başlattı. Aday sayısının ikinden fazla olması nedeniyle lider adayı parti tabanının belirlemesi gündeme geldi. Bu konudaki kararın önümüzdeki ay yapılacak kurultayda belirlemesinin beklendiği belirtildi.

Cem Özdemir, kendisinin neden lider aday olmak istemediği şeklindeki bir soruya, “Ben zaten partinin Eşbaşkanı olarak en yüksek düzeyde sorumluluk taşıyorum. Seçim kampanyasını da birlikte şekillendireceğim. Ayrıca ben hem Federal Meclis milletvekili adayıyım hem de yeniden partinin eşbaşkanlığı için aday olacağım” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!