Ortak hedef, güçlü ortak

Güncelleme Tarihi:

Ortak hedef, güçlü ortak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2023 15:38

Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü (DTI) ile Technoseum, iş, göç, eğitim ve kültür alanlarında işbirliği anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

DTI ile Technoseum, bugün imzalanan anlaşmayla şimdiye kadar yürüttükleri ortak projelere resmiyet kazandırmayı ve gelecekte birlikte daha yoğun çalışmayı amaçlıyor. DTI Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, anlaşmanın her iki kurum için de büyük bir kazanç olduğunu belirtirken, ‘İş ve Göç Sergisi’ kapsamında kendi göç dönemine ve SUNTAT firmasının kuruluşuna tanıklık eden özel eşyalara ile fotoğraflara yer verilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. 2021 yılında eyalet çapında gerçekleştirilen ‘İş ve Göç. Buradan Hikâyeler Sergisi’ kapsamında, DTI ve Technoseum, öğrencileri ‘fishbowl’ formatında düzenledikleri bir etkinlikte kabare sanatçısı Fatih Çevikkollu ve YouTube’un en tanınmış yüzlerinden Saliha Özcan–Sally ile buluşturmuşlardı. Türkiye ile Almanya arasından imzalanan İşgücü Anlaşması’nın 60. yıl dönümü dolayısıyla yine DTI, Technoseum ve Marchivum ortaklığında bir panel düzenlenmişti. Cuma günü imzalanan işbirliği anlaşmasıyla önümüzdeki dönemde bu tür ortak çalışmaların birlikte gerçekleştirilecek ağ toplantılarından eğitim girişimlerine ve finansman başvurularına kadar özellikle ‘MINT’ olarak adlandırılan matematik, enformatik, fen bilimleri ve teknik alanlarında sürdürülmesi ve daha kapsamlı hale getirilmesi planlanıyor.

Ortak hedef, güçlü ortak

Gizem Weber, Anna Kammholz, Franz Egle, Andreas Gundelwein, Mustafa Baklan, Anke Neuhaus, Antje Kaysers (soldan sağa)

Haberin Devamı

 ‘GENÇLER FAYDALANSIN İSTİYORUZ’
Her iki kurumun da doğaları gereği toplumsal çeşitlilik konusuna büyük önem verdiğini ve farklı kültürel deneyimlere sahip çok sayıda kişiye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Technoseum Müdürü Prof. Dr. Andreas Gundelwein ise “Daha fazla gencin fen bilimleri alanında ve teknik konularda eğitime erişimini sağlamak için DTI gibi güçlü ve iyi bağlantıları olan bir ortak bulduğumuz için son derece sevinçliyim” dedi. DTI Müdürü Prof. Dr. Franz Egle de işbirliği anlaşmasıyla her iki kurumun sürdürülebilir ortak hedefe imza attıklarını, özellikle göç geçmişine sahip gençleri matematik, enformatik, fen bilimleri ve teknik alanlar konusunda heveslendirmek, nitelikli çalışan eksiği olan mesleklere yönlendirmek ve böylece Almanya’ya özgü ikili meslek eğitiminin imkanlarından gençlerin faydalanmasını sağlamak istediklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!