Organ nakli skandalına çözüm arayışı

Güncelleme Tarihi:

Organ nakli skandalına çözüm arayışı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 12:46

Alman Tabipler Birliği ile Federal Sağlık Bakanlığı, bağışlanan organların sıra listesi dışında başka hastalara nakledilmesinin engellenmesi için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA bağışlanan organların bekleme listesindeki sıra gözününde bulundurulmadan bazı kliniklerdeki doktorlar tarafından sahte belgelerle başka hastalara nakledildiğinin ortaya çıkması üzerine Federal Sağlık Bakanlığı olaya el koydu.

Bağışlanan her 4 kalp ve her 3 böbrekten birinin bekleme listesindeki hastalara değil, muhtemelen para karşılığı başka hastalara nakledildiği şüphesi üzerine bakanlığın bir araştırma başlattığı açıklandı.

Alman Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, bu yöndeki iddiaları ciddiye aldıklarını belirtirken, bugün Berlin'de Organ Bağışı Vakfı yöneticileri ve uzmanlarla bir “Kriz zirvesi” düzenleyeceklerini söyledi. Montgomery, gelecek hafta da Federal Sağlık Bakanı Daniel Bahr ile biraraya geleceklerini belirtirken, bekleme listesinde sahtelik yapılmasına imkan kılınmaması için yeni düzenlemeleri görüşeceklerini de dile getirdi.

12 bin hasta
Almanya genelinde 12 bin hastanın organ nakli için sıra beklediği belirtildi. Bunlardan 8 bininin böbrek ve bin 39'unun da kalp hastası olduğu açıklandı. Zamanında organ nakli gerçekleşmediği için her yıl Almanya'da binin üzerinde hastanın yaşamının yitirdiği de belirtildi.

Kalp 180 bin Euro
Almanya'da yayınlanan Bild Gazetesi, Amerikalı birinin internet üzerinden 180 bin Euro'ya kalp “sattığı”na yer verdi. Gazete, Kosovo'da bir kliniğin 82 bin Euro karşılığında Rus böbreği naklettiğini de yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!