Operasyonlarda 30 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Operasyonlarda 30 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 18:08

Suriye nizami ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin güneyindeki Dera kentinde 8, Şam’ın banliyölerinde 6, Humus ve Halep’te 5’er, Deyru’z-Zor’da 3, İdlib’te 2 ve Hama’da 1 olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen operasyonlarda açılan ateşte 30 kişinin öldüğünü belirtti.

Bu arada, Şam’ın Mesarib, Hamuriye, Sekba, Katana, Doğu Ğuta ve Kafr Susa bölgelerinde ordu birlikleri tarafında helikopter destekli operasyonlar düzenlendiğini kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), bölgelere rastgele açılan tank ateşinde ölü ve yaralıların olduğunu, söz konusu bölgelerde açılan tank ateşi ve meydana gelen patlamaların başkentin tüm kesimlerinden duyulduğunu aktardı.

Muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde yönetimin operasyonlarını her gün yoğunlaştırdığına değinen konsey, ordunun Halep’in Salahaddin, Deyr Az, Sahur, Ez-Zehra ve Sukkeri bölgelerini helikopter ve tanklarla ateş açtığını, bölgelerde şiddetli patlamaların meydan geldiğini ve söz konusu bölgelerden yoğun dumanların yükseldiğini vurguladı.

Rejime bağlı birliklerin Dera, Rastan, Telbise ve Humus’u top ateşine tutuğuna dikkati çeken konsey, Deyru’z-Zor kentinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında sokak çatışmaların yaşandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!