Opel'e "Yeşil" teklif

Güncelleme Tarihi:

Opele Yeşil teklif
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 20:32

Almanya'nın Bonn kentinde faaliyet gösteren ve güneş enerjisi modülleri üreten orta ölçekli "SolarWorld" adlı şirket, mali kriz içinde bulunan otomobil şirketi Opel'i 1 milyar avro karşılığında satın almak istiyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bonn kentinde faaliyet gösteren ve güneş enerjisi modülleri üreten orta ölçekli 'SolarWorld' adlı şirket, mali kriz içinde bulunan otomobil şirketi Opel’i 1 milyar avro karşılığında satın almak istiyor.

Yeşiller Partisi üyesi olan 'SolarWorld' Başkanı Frank Asbeck (49), Opel’in bağlı olduğu Amerikan General Motors (GM) şirketine, Almanya’daki 4 fabrikayı ve Rüsselsheim kentindeki araştırma-geliştirme merkezini toplam 1 milyar avroya satın almayı teklif edeceklerini belirtti.

Bu paranın 250 milyon avrosunu kendi gelirlerinden vermeyi, 750 milyon avroyu da devlet güvence verdiği takdirde banka kredileriyle karşılamayı düşündüklerini ifade eden Asbeck, enerji tasarrufu yapabilecek yeni tasarımlar üzerinde çalıştıklarını ve Opel’i Avrupa’nın ilk yeni 'Yeşil otomobil şirketi' haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Asbeck’in bugüne kadar sergilediği başarılardan dolayı da bu önerinin üzerinde düşünülebileceğini ifade eden otomobil uzmanlarından Ferdinand Dudenhöffer, 'Perspektifler şu anda GM bünyesi içinde olduğundan daha iyi olurdu. Önerinin gerçekleştirilmesinin incelenmesine değer' açıklamasını yaptı.

GM’nin bir sözcüsü ise bu konuda yapılan açıklamaların sadece spekülasyonlardan ibaret olduğunu belirterek, 'Opel satılık değil' şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!