Opel söylentileri yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Opel söylentileri yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 16:01

Amerikan otomobil devi General Motors'un (GM) Almanya'daki Opel markasını yeniden satışa çıkardığı söylentileri, Opel Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Friedrich Stracke tarafından yalanlandı.

Haberin Devamı

Opel'in Rüsselsheim tesislerinde 6 bini aşkın çalışana seslenen Stracke, ilk çeyrekte zarar yapmış olsalar da yeni üretim talebi nedeni ile ek vardiyaya gidildiğini, bunun da olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.

GM merkezinin söylentilere sessiz kaldığını belirten ekonomi çevreleri, almış olduğu devlet yardımının ardından GM'in ABD'de yeniden büyüdüğüne, ancak Opel'de belli sorunların hala devam ettiğine dikkat çektiler. GM'in çıkan söylentileri Opel'e karşı baskı unsuru olarak kullandığını düşünen bazı uzmanlar, Opel'de süregiden işçi tasfiyesinin devam ettiğini, ancak satışların istenilen seviyeye ulaşamadığını belirttiler. İşletme tatilinin süresini kısan Opel, Rüsselsheim tesislerinde yıl sonuna kadar 190 bin araç üretmeyi planlıyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla 14 bin daha fazla araç üretildiğini açıklayan uzmanlar, Opel'in son yedi ay içinde üretimini gitgide arttırdığını belirttiler.

Bu arada Rheinland Pfalz Eyaleti Başbakanı Kurt Beck de, GM yönetiminden Opel'in satılacağı söylentilerine açıklık geitirilmesini talep etti. Beck, Opel çalışanlarının, ailelerinin ve müşterilerin kaygı içinde olduğunu vurgulayarak, "Böylesine önemli bir konu açıklığa kavuşturlmalı" dedi. Auto Bild dergisinde yayınlanan haberde Opel firmasının satılabileceği iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!