Onlar son noktayı koydu

Güncelleme Tarihi:

Onlar son noktayı koydu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 10:54

Dünya Kupası sonrası bir çok ünlü yıldız milli takımlarına veda etti. Son şampiyon Almanya'da üç futbolcu bundan sonra milli takımda oynamayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMAN milli takımını dünya şampiyonluğuna taşıyan kadroda yer alan kaptan Philipp Lahm, Miroslav Klose ve Per Mertesacker milli formaya veda etti. Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Almanya'yı şampiyonluğa taşıyan kadronun üç önemli ismiydi Lahm, Klose ve Mertesacker. Üç yıldız da milli takım sayfasını kapattıklarını duyurdu. Sadece bu üç futbolcu milli takıma veda etmedi. Dünyaca ünlü ve ülkeleri için de birer kahraman olan başka futbolcular da milli takım formasıyla artık sahalarda boy göstermeyeceklerini açıkladılar.

KAPTAN ZİRVEDE BIRAKTI
Alman milli takımın kaptanı Lahm 24 yıl sonra Dünya Şampiyonluğu kupasını kaldıran futbolcu olarak tarihe geçti. Lahm da milli takımı tadında bırakma düşüncesiyle henüz daha 30 yaşındayken ülkesinin formasına veda etti. Lahm, şimdiye kadar tam 113 kez milli olmuştu. Dünya Kupalarında en çok gol atan futbolcu unvanını alan Panzerlerin golcüsü Miroslav Klose de artık Alman milli takım forması giymeyecek. 36 yaşındaki Klose, 137 kez giydiği milli forma altında 71 gol attı. Panzerlerin defansının önemli isimlerinden 29 yaşındaki Arsenallı Per Mertesacker de milli takımı bıraktı. 104 kez milli olan Mertesacker artık milli takımda oynamayacak.

DİDİER DROGBA
Brezilya'da Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenen dünya şampiyonası sonrasında bir çok yıldız futbolcu milli formalara veda etti. Galatasaray'ın eski yıldızı Didier Drogba kaptanlığını yaptığı Fil Dişi Sahilleri milli takımında artık oynamayacak. Şampiyonada bekleneni veremeyen 36 yaşındaki Dogba tam 104 kez milli olmuştu. İngiltere Milli takımının kaptanı Steven Gerrard da artık milli formayı sırtına geçirmeyecek futbolcular arasında. İngiliz milli takımının 34 yaşındaki kaptanı 114 kez milli oldu. İngilizlerin bir diğer yıldız futbolcusu Frank Lampart milli takıma veda etti. 36 yaşındaki futbolcu şimdiye kadar 106 kez milli oldu.

PİRLO DA VEDA ETTİ
İtalyan milli takımın önemli ismi Andrea Pirlo milli takım defterini kapattı. 112 kez milli olan ünlü futbolcu, milli takımı bırakırken, kendisine ihtiyaç duyulması durumunda formayı giyebileceğini de açıkladı. Bayern Münih'de oynayan 31 yaşındaki Franck Ribery de artık ülkesinin milli takım formasıyla sahada boy gösteremeyecek. 81 kez giydiği Fransa milli takım formasına veda eden Ribery, ayrılık gerekçesi olarak sakatlığını gösterdi. İspanya'yı Dünya ve Avrupa Şampiyonluğuna taşıyan milli takım kadrosunun en önemli isimlerinden biri Xavi'ydi. Brezilya'da tam bir hüsran yaşayan Xavi 134 kez milli takım forması giydim. 'Artık yeter' diyerek veda etti. Yunanistan milli takımının kaptanı Georgios Karagounis da tamam diyen yıldızlardan. 2004 yılından Avrupa Şampiyonu olan Yunanistan milli takımının en önemli futbolcularından biriydi. 15 yıl boyunca aralıksız tam 139 giydiği formayı bir daha giymeyecek. Galatasaray'ın unutulmaz kalecesi Faryd Mondragon futbolu bıraktığı için dolayısıyla ülkesinin milli takımından da ayrıldı. 43 yaşındaki Kolombiyalı kaleci, 2014 Dünya Kupası'nda forma giyerek dünya şampiyonasında oynayan en yaşlı futbolcu unvanını kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!