‘On binlerce gönüllünün yardım eli Türkiye’ye uzandı’

Güncelleme Tarihi:

‘On binlerce gönüllünün yardım eli Türkiye’ye uzandı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2023 11:06

İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatları (IGMG) Köln Holweide semtinde bulunan genel merkezinde iftar verdi. İftara, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Karaaslan, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, IGMG eski Genel Başkanları Yavuz Çelik Karahan, Dr. Yusuf Işık, bölge başkanları, ATİB, VİKZ Genel Başkanı Ali Yılmaz Alman intigrasyon sorumluları, doktor, akademisyen, iş insanından oluşan davetliler katıldı.

Haberin Devamı

İSLAM Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, davetlilere yaptığı selamlama konuşmasında kısaca şunları söyledi: “Bizleri bir Ramazan-ı şerife daha eriştiren, iftar sofralarında buluşmayı nasip eden Rabbimize hamdüsenalar olsun. Bugün Ramazan-ı şerifin bereketli atmosferini birlikte yaşamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Biz Müslümanlar için Ramazan ayı, Allah Teâlâ’nın bizlere sunduğu bir sorumluluk ve hediyedir. Ramazan-ı şerifin bu sosyal yönü bizim için merkezî olan bir ilke ile yani ‘dayanışma’ ile doğrudan ilintilidir. Değerli kardeşlerim, bugün yaşamış olduğumuz dünyada, Ukrayna’da savaş var. Binlerce insan katledildi. Binlerce insan evsiz kaldı. Yüzlerce, binlerce insan yetim kaldı. Yine dünyanın birçok bölgesinde gıda sıkıntısı var. İklim, enerji krizi var. İsraf var. Suriye’de, Filistin’de savaş var. Doğu Türkistan’da soykırım var. Myammar’da soykırım var. Müslümanların ilk kıblegâhı olan tüm semavi dinler tarafından da kutsal kabul edilen Kudüs’te ibadete saygısızlık var. İşte dünyanın birçok ülkesinde bu tip hadiseler olduğunu Ramazan’ın içinde de hep şahit oluyoruz ve maalesef dünyadan bir ses duyamıyoruz.”

Haberin Devamı

‘On binlerce gönüllünün yardım eli Türkiye’ye uzandı’

DEPREM 1000 YILIN AFETİ
Türkiye’deki yaşanan deprem felaketine de değinen Ergün, dünyanın dört bir tarafından yardım yapıldığını gördüklerini söyledi: “Bu bağlamda 6 Şubat’ta Suriye’de ve Türkiye’mizde asrın değil, belki 1000 yılın afeti olan depremde vefat etmiş kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Birçok yardım kuruluşu dünyanın farklı bir yerinde olsa da oraya geldi. Biz İslam toplumu Milli Görüş Teşkilatları ve HASENE olarak depremin hemen ardından lojistik merkezlerimizi kurduk. Eğer Ramazan ayında bu hakkaniyeti başkalarıyla paylaşamıyorsak, başta kendimizde, ailemizde, çevremizde oluşturamıyorsak, emin olun susuz, aç birtakım isteklerden uzak kalmış oluruz. Fıkhen orucumuz yerine gelmiş olur. Ama Allah’ın ve Resul’ünün arzu ettiği oruç olmamış olur. Bu duygu ve düşüncelerle orucun hepimizi dönüştürdüğü, iyi bir insan yaptığı, her birimize Hazreti Adem ve Havva’dan olduğu bilinciyle, bugün bizi onurlandıran tüm sivil toplum kuruluşlarımızın dini cemaat temsilcilerimize, başkonsoloslarımıza, medya mensuplarına, siyaset insanımıza, akademisyenlerimize, aramızda bulunan arama kurtarma ekibi görevlilerimize, hepinize teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun.”
Köln Başkonsolosu Turhan Kaya da Türkiye’de yaşanan depremde dünyadan on binlerce gönüllünün yardım ellerinin Türkiye’ye uzatıldığını, bu bağlamda IGMG-HASENE’nin de 300 kişilik yardım ekibi yolladığını ifade etti.

Haberin Devamı

‘On binlerce gönüllünün yardım eli Türkiye’ye uzandı’

‘On binlerce gönüllünün yardım eli Türkiye’ye uzandı’

‘On binlerce gönüllünün yardım eli Türkiye’ye uzandı’

BAKMADAN GEÇME!