Omzuna çıkıp bandı söktü

Güncelleme Tarihi:

Omzuna çıkıp bandı söktü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 11:49

Landwehr tren istasyonu önüne önceki gün Ramazan Avcı’nın isminin verilmesinin ardındanaynı yerde akşam saatlerinden ırkçılık karşıtı bir gösteri düzenlendi. Ramazan Avcı’nın aynıismi taşıyan oğlu Ramazan Avcı, babasının isminin yer aldığı tabeladaki sökülmemiş bantları,Mölln vahşetinden ağır yaralı kurtulan İbrahim Arslan’ın omuzlarına çıkarak söktü.

Haberin Devamı

Almanya Hamburg’da çarşamba sabahı resmi törenle ırkçı şiddet kurbanı Ramazan Avcı’nın adı Landwehr tren istasyonu önüne ve iki otobüs durağına verilmesi ardından, ‘Ramazan-Avcı-Platz’da ilk ırkçılık karşıtı etkinlikte de akşam saatlerinde düzenlendi.

Ramazan Avcı İnisiyatifi üyesi Gürsel Yıldırım tarafından düzenlenen ırkçılığı kınama etkinliğine Mölln’de üç aile ferdini kaybeden Arslan Ailesi üyelerini de katılarak dayanışma örneği sergilediler. Gürsel Yıldırım, Avcı’nın kardeşi Süleyman Avcı, oğlu Ramazan Avcı, dönemin ırkçılık karşıtı gösterilen organizatörü Oruç Yağbasan, Mölln’de annesi, kızı ve yeğenini kaybeden Faruk Arslan, ağır yaralı kurtulan oğlu İbrahim Arslan birer konuşma yaptı.

Süleyman Avcı, “Bizim talebemiz cadde isminin değiştirilmesiydi. Para birimini bile kolayca değiştiren Almanya, her ne hikmetse bir cadde isminin değiştirilmesinde büyük sorun gördü” dedi. Oruç Yağbasan, ırkçı caniler kadar, yapısal ırkçılığa göz yumarak onlara zemin hazırlayanların da suçu olduğu ifade ederek, “Türkler üzerine fıkra anlatıp gülebilenler, bize ikinci sınıf insan gözüyle bakanlar, işsizlikten, ekonomik krizde göçmenleri günah keçisi yapanlar ve tüm bunlara suskun kalanlardır bu zemini hazırlayanlar” dedi. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra sanatçı Leman Stehn ağıt türküsü okudu.

TÖRENDE UNUTULDU

Meydanın karşısındaki otobüs durağındaki ‘Ramazan-Avcı-Platz’ levhasının üzerinde ismi örten beyaz bandın resmi törende sökülmesinin unutulduğunu gören Ramazan Avcı, konuşmasında, “Hep beraber karşıya gidelim ve bantları sökelim” dedi. Mölln vahşetini ağır yaralı atlatan İbrahim Arslan, kendisinden bir yaş küçük Ramazan Avcı’yı omzuna larak levhaya ulaşmasını sağladı. Ramazan Avcı alkışlar altında levha üzerinde beyaz bandı söküp attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!