“Olumlu örnekler göz ardı ediliyor”

Güncelleme Tarihi:

“Olumlu örnekler göz ardı ediliyor”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 13:53

Münih DİTİB Mehmet Akif Camisi’nin verdiği iftar davetinde konuşan Münih Belediye Meclisi Üyesi Ömer Yaşar Fincan (SPD), Alman medyasının olumlu göçmen örneklerini kasıtlı olarak göz ardı ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Mehmet Akif Camisi’nin (MAC) iftar verdiği verdi. Konuşmalar ve dualar, büyük bir çoğunuğu Almanların oluşturduğu davetliler için DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Aykan İnan tarafından Almanca’ya çevrildi.

Din görevlisi Hüseyin Acar’ın ezan okuması ve dernek başkanı Sezai Toka’nın yaptığı açış konuşmasıyla başlayan iftar yemeğinde yardımcı konsolos Sevgi Aras, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ali Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Hüseyin Bağçeci, Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, FDP milletvekili adayı Mahmut Türker, Münih Belediyesi’nin SPD’li meclis üyeleri Dr. İnci Sieber ve Ömer Yaşar Fincan hazır bulundular.

Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude adına konuşma yapan Yaşar Fincan, Alman medyasına sitem ederek,

“Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Bilkay Öney ve Alman Milli Takımı futbolcusu Mesut Özil gibi başarılı göçmen kökenliler kasıtlı olarak göz ardı ediliyor. Olumsuz örnekler ön plana çıkarılıyor. Unutmasınlar ki bugün bir yerlere gelmiş bu insanlar küçümsenen birinci neslin evlatlarıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!