Ölümden sonra yaşam var mı?

Güncelleme Tarihi:

Ölümden sonra yaşam var mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 15:05

İngilitere’deki Southampton Üniversitesi’nden bilim insanları kalbin durmasından sonra en az 3 dakika boyunca bilincin varlığını sürdürdüğünü tespit ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İngiltere, Avusturya ve ABD’deki 15 hastaneye kalp krizi nedeniyle yatırılan 2060 hastanın deneyimlerini inceleyen uzmanlar, klinik olarak bir süre “ölen” ve daha sonra hayata döndürülen hastaların %40’ının ölü oldukları süre boyunca bilinçlerinin açık olduğunu iddia ettiğini söyledi.

Araştırmacılar, Southampton’da kalp krizi geçirerek 3 dakika boyunca “ölen” bir sosyal yardım görevlisinin bu süreçte kendisini kurtarmaya çalışan hemşirelerin yaptığı hareketleri ve konuşmalarını onlara detaylı olarak anlatmayı başardığını yani tam 3 dakika boyunca “ölü ama bilinçli olduğunu” da belirtti.

Arşatırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Sam Parnia İngiliz Daily Mail gazetesine konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Kalp atışları durunca beynin faliyetlerine devam edemediğini biliyoruz. Ancak incelediğimiz bu vakada beynin faliyetlerinin kalbin durmasından sonraki üç dakika boyunca devam ettiğini gördük. Normalde beynin tüm faaliyetleri kan dolaşımının durmasından 20 ila 30 saniye sonra kesilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Araştırmaları sonucunda ölümden sonra bir kaç dakika boyunca bilincin açık kaldığını tespit ettiklerini belirten doktor “Ancak bu bir kaç dakikalık süreden sonra bilincin kaybolup kaybolmadığını bilmiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!