Okumak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Okumak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 14:48

Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan 18 yaşındaki Kenan Karacan, geçirdiği trafik kazasından sonra okul derslerinde zayıf olduğu matematik dersi için yardım istiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hannover kentinde Werner von Siemens Schule'de okuyan Kenan Karacan (18), geçirdiği trafik kazasından sonra derslerinde geri kaldığı için derslerine takviye için yardımsever arıyor.

Özellikle matematik için ek ders almak isteyen ancak mali durumları elverişli olmayan Karacan Gençlik Merkezi'ne başvurdu. Matematik ek dersi için annesi ile birlikte Gençlik Merkezi'ne başvuran Karacan, “Bayan görevli bana yardım edemeyeceklerini ve eğitim konusunda sadece meslek eğitimi alanlara yardım ettiklerini söyledi. Liseyi bitirip üniversiteye gitmek istediğimi belirttim. Gazeteye ilan ver, belki yardımsever biri çıkar dediler" diye konuştu.

Anne Sevgi Karacan ise “Eşimden ayrıldım. Kendimi oğlumun eğitimi için adadım. Oğlum çok zor dönemlerden geçti ve okul hayatında hergün daha başarılı olmaya başladı. Ben oğluma hep destek oldum. Hatta oğlumun öğretmeni keşke her veli sizin gibi duyarlı olsa diye beni tebrik etti. Kenan'ın not ortalaması 2,7'ye düştü sadece biraz ek derslerle başarılı olabilecek birine yardım edecek biri yok mu ? Ama ben oğlumun okuması için herşeyi yapacağım ” dedi.

Eğitimsiz bir geleceğin hem kendisine hem de ülkeye zararlı olacağını söyleyen Kenan Karacan, “Lütfen benim gibi okumak isteyen ve imkanı olmayan öğrencilere yardım etsinler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!