Oktoberfest başladı

Güncelleme Tarihi:

Oktoberfest başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2013 12:27

Almanya’da 6 Ekim’e kadar sürecek geleneksel, bu yıl 180’incisi düzenlenen ‘Ekim Şenliği’ Oktoberfest, coşku ile başladı. Bu yılki Oktoberfest, genel seçim heyecanıyla aynı zamana denk geldi.

Haberin Devamı

Geçmişi 1810 yılına dayanan, savaş ve benzeri nedenlerden dolayı bazı yıllarda aksayan festival Münih Belediye Başkanı Christian Ude'nin ilk bira fıçısını açmasıyla başladı. Alman medyasında geniş yer bulan açılışta konuşan Ude, katılımcılardan aşırı derecede içmemelerini istedi. Belediye Başkanı Ude, “Hoşlanmadığım şey adeta yarışır gibi içilmesi. Dünyaya tam anlamıyla bir aptal olduğunuzu kanıtlamanıza gerek yok” dedi.

Bu yıl 180'incisi düzenlenen ve 6 Ekim tarihine kadar sürecek şenliğe Almanya içinden ve yurt dışından yaklaşık 6 milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor. Oktoberfest’e 2011’de yaklaşık 6,9 milyon kişi katılmış ve yaklaşık 7 milyon litre bira tüketilmişti. Geçen yıl 6 milyon 400 bin ziyaretçinin tükettiği bira miktarı bir önceki yıldan biraz daha az olmuştu. Oktoberfest app, kilo ve boy ölçülerini giren kullanıcıların, içtikleri biraları ve kandaki alkol oranını da hesaplayabildi. Kullanıcılar, uygulama ile dev bira çadırlarında boş yer olup olmadığını kolayca görebiliyor ve fiyatları da karşılaştırabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!