Ödüller sahiplerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Ödüller sahiplerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 16:22

17. Nürnberg Türk-Alman Film festivali Ödülleri sahiplerini yarın bulacak. Sanatçılar onuruna bugün Belediye Başkanı ve Başkonsolos bir resepsiyon verecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde bütün hızı ile devam eden ve 11 Mart tarihinde sona erecek 17. Türk-Alman Film Festivali'nin sonuna yaklaşılırken dört kişilik uzun metraj filmleri yarışma jürisi Nürnberg’de toplandı ve çalışmasına başladı.

Türkiye’den 3 ve Almanya’dan 5 uzun metraj filmin bulunduğu yarışma filmleri arasından jüri "en iyi film“, "en iyi kadın oyuncu“ ve "en iyi erkek oyuncu“ ödüllerini seçecek. Buna ek olarak festival seyircisi toplam 8 film arasından birine "seyirci ödülü“ verecek. Ödüller 10 Mart tarihinde saat 21.00’de Tafelhalle’de yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Resepsiyon verilecek
Nürnberg Büyük şehir Belediye Başkanı Ulrich Maly ile Başkonsolos Ece Öztürk Çil sanatçılar onuruna bugün bir resepsiyon verecekler. Yine bu akşam saat 21.00’de CineCitta’da İlyas Salman’ın oynadığı “Lal Gece“ filmi gösterilecek. Film gösteriminden sonra İlyas Salman ile yönetmen Reis Çelik seyircilerle söyleşecekler. Aynı akşam, Kunslerhaus’da saat 22.00’de Cem Session ve Erdal Çeç, Cem Karaca, Barış Manço, Edip Akbayram gibi sanatçılardan örnekler sunacaklar.

Müzik programının sonuncusu ise yine Künslerhaus’da 10 Mart tarihinde saat 23.00’de “Kumkapı Roman“ gecesi gerçekleşecek. Film festivali 11 Mart tarihinde “Bir Zamanlar Anadolu” adlı filimin gösterimi ile son bulacak .

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!