‘O vurdukça ben de açıldım’

Güncelleme Tarihi:

‘O vurdukça ben de açıldım’
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 15:16

Profesyonel Boks Almanya Şampiyonluğunu bir süre önce kazanan ve Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Yusuf Kangül, güçlü rakibi Artur Weiz’ı rahat geçti.

Haberin Devamı

Almanya'nın Duisburg şehrinde Almanya Boks Federasyonu’nun(GBA) öncülüğünde düzenlenen ‘Nigt For Master’ şampiyonasında ringe çıkan Türk boksörleri Tayfun Avan, Yakup Tek ve Yusuf Kangül rakiplerini yenmeyi başardılar.

‘O vurdukça ben de açıldım’


76,2 kilo Almanya Şampiyonluğu’nu elinde tutan Yusuf Kangül, Avrupa Şampiyonası’na katılabilmesi için önemli sayılan puan maçında rakibine şanş tanımadı.

‘O vurdukça ben de açıldım’


RAKİBİNİ 6-0 YENDİ

Gym Arena Duisburg’da Alman Boks Federasyonu’nun (GBA) ve gözetiminde düzenlenen puan mücadelesinde 76,2 kilo boksörleri üçer dakikalık 6 raunt üzerinden döğüştü. Baştan sona üstün gözüken Yusuf Kangül sağlı sollu kroşeleri ile rakibini farklı yenmeyi başardı. (6-0) Almanya Boks Federasyonu’nun puan sıralamasında Türk Boksörünün üzerinde yer alan Artur Weiz Masters Team Ulm Klubü adına ringe çıkıp, Yusuf Kangül’e rakip oldu. Zaman, zaman Türk Boksörü’nü zorlasada, Yusuf Kangül’e karşı tutunamadı. İlk profesyonel boks maçı için ringe çıkan Tayfun Avan, rakibini tek puan farklada olsa yenmeyi başardı.

‘O vurdukça ben de açıldım’


Ringe çıkan kick boksörlerinden ve 72 kiloda döğüşen Yakup Tek, hızlı başladığı mücadelesinde rakibini 2. rauntun ortalarında nakavt etmeyi başardı. Gecenin en heyecanla beklenen mücadelesinde Yusuf Kangül ve Artur Weiz ringte kozlarını paylaştı. Salonu dolduran seyircilerin büyük bir kısmı baştan sona tezahuratlarıyla 76,2 kilo boksörümüze destek verdi.

‘O vurdukça ben de açıldım’


AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM

Zorlu mücadeleyi farklı kazanan Yusuf Kangül, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada; “Kariyerim için önemliydi bu maç. Buradan aldığım puanlar, Haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyanası’na gitmemi sağlayacak . Rakibim güçlü ve darbelere dayanıklı olarak biliyordum. Bunun böyle olduğunu ringte de seyirciler izledi sanırım. Benim darbelerime bir kaç kez oldukça sert yanıt verdi. O vurdukça bende açıldım. Benimde öyle bir huyum var; darbe yemem lazım ki açılayım. Hep yanımda duran ve destekleyen sponsorlarımdan Mustafa Pala abime teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefim Avrupa Şampiyonasına katılmak ve Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

‘O vurdukça ben de açıldım’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!