O savcı hakkında soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

O savcı hakkında soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 00:00

Almanya'da Göttingen Savcılığı, eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eski Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Sebastian Edathy ile ilgili davalarda bir dönem görev alan eski savcı Frank Lüttig hakkında gizli bilgileri medyayla paylaşmaktan dolayı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, Aşağı Saksonya Eyaleti'nin Adalet Bakanı Antje Niewisch-Lennartz, eyalet meclisinde yaptığı konuşmada, eski savcı Lüttig hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, "Eski Aşağı Saksonya Adalet Bakanlığı Ceza Hukuku Bölümü yöneticisi ve başsavcı, sekiz farklı durumda cezai müeyyide gerektirir şekilde gizli bilgileri üçüncü kişilere vermekle suçlanıyor" dedi.

Devam eden davalarda eski Cumhurbaşkanı Wulff'un aleyhine olacak yedi olayın, eski milletvekili Edathy hakkında ise bir olayın ifşa edildiği iddia edildi.

Lüttig, Aşağı Saksonya'da Hristiyan Demokrat Partili (CDU) Adalet Bakanı Bernd Busemann döneminde Adalet Bakanlığı Ceza Hukuku Bölümü yöneticiliği yapmış ve 2012 yılında üç ay boyunca eski Cumhurbaşkanı Wulff hakkında soruşturma yürütmüştü. Lüttig, daha sonra Hannover Savcılığı tarafından yürütülen Wulff ve Edathy davalarında baş soruşturmacı olarak görev yapmıştı.

Haberin Devamı

Eski SPD milletvekili Sebastian Edathy, 7 Şubat 2014'te sağlık gerekçelerini öne sürerek milletvekilliğinden istifa etmişti. Hannover Savcılığı da birkaç gün sonra Edathy'nin evinde ve ofisinde çocuk pornografisi şüphesiyle arama yapmıştı. Edathy hakkındaki davanın 23 Şubat 2015 tarihinde başlayacağını açıklanmıştı.

Christian Wulff hakkında ise 2008 yılında Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde, katıldığı bir festivalde 719,40 euroluk konaklama ve yemek masrafının yapımcı David Groenewold tarafından ödendiği gerekçesiyle "çıkar sağlamak" suçlamasıyla dava açılmıştı. Hannover Eyalet Mahkemesi, kasım ayından bu yana devam eden ve birçok kişinin şahit olarak dinlendiği davada geçen ay başında Wulff hakkında beraat kararı vermişti.

Wulff, 2010 yılında cumhurbaşkanı seçilmesinden önce bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerin ortaya çıkmasının ardından 17 Şubat 2012'de istifa etmek zorunda kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!