Nürnberg’de kalp sağlığı semineri düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’de kalp sağlığı semineri düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2022 11:08

Nürnberg Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi ile Nürnberg Türk İnisiyatifi Platformu (TİN), ‘Kalp Krizi ve Korunma Yöntemleri’ adlı sağlık semineri düzenledi.

Haberin Devamı

NÜRNBERG DİTİB Eyüp Sultan Camii toplantı salonunda düzenlenen ve Nürnberg Hastanesi Kalp Hastalıkları Başhekimi Rıza Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı semineri, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz de vatandaşlarla birlikte izledi. Dr. Şahin, “Kronik kalp hastalılarının başında düzensiz beslenme, düzensiz uyku, sigara, madde bağımlılığı, aileden gelen genetik kalp hastalıkları, stresli yaşam ve kilo gelir” dedi. Senede en az bir kez kalp kontrolüne gitmenin sağlık açısından faydalı olduğunu belirten Dr. Şahin, kalp damar ameliyatları, stent takılması, hangi ilaçların kullanılması gerektiği ve sağlıklı beslenme konularında örneklerle açıklamalar yaptı. “Kalp krizi vakalarının çoğalmasını önlemek ve gençlerimize koruyucu tedbirleri öğretmek amaçlarımız arasındadır” diyen Şahin, seminere katılan vatandaşlarımızın kalp sağlığı hakkında merak ettikleri tüm soruları cevapladı.
Nürnberg Türk İnisiyatifi Platformu (TİN) Sözcüsü İsmail Akpınar da “Nürnberg Belediyesi sağlık ve eğitim konusunda bilgilendirme toplantılarına önem veriyor. Koronavirüs salgını döneminde 3 aşı kampanyasını da Nürnberg Belediyesi’yle birlikte DİTİB Nürnberg Eyüp Sultan Camii’nde yapmıştık. Nürnberg Belediyesi tarafından “Kalp hastalıkları ve korunma yöntemleri hakkında bir toplantı yapalım” teklifi üzerine TİN olarak konuyu değerlendirdik. Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Arslan’a sunduğunuz teklifin kabul edilmesi üzerine Nürnberg’in en büyük camisinin toplantı salonunda sağlık semineri düzenledik” dedi.

Nürnberg’de kalp sağlığı semineri düzenlendi

 

 

BAKMADAN GEÇME!