Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2022 11:22

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümü, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz tarafından verilen resepsiyonla kutlandı. Deniz’in ev sahipliği yaptığı davete katılım yoğun oldu.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosu Serdar Deniz konukları kapıda karşıladı. Türk ve Alman Milli marşının okunması ve bir dakikalık saygı duruşundan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini anlatan bir konuşma yapan Deniz, şunları söyledi: “Geçen yıl bu resepsiyonu, pandemi koşulları altında çok sınırlı bir katılımla yapmıştık. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.” 

Haberin Devamı

Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu

TÜRK-ALMAN İLİŞKİLERİ TARİHE DAYANIR
“Geçen yıl, 30 Ekim 1961 tarihinde iki ülke arasında Ankara’da imzalanan ‘İş Gücü Anlaşması’nın 60’ıncı yıl dönümüydü. Tabii ki Türk-Alman ilişkilerinin 1960’lı yıllarda başlamadığının da altını çizmek gerekir. Türk-Alman ilişkileri, 3 asır öncesine dayanır. 60 sene önce gelen Türk toplumu Almanya’nın sosyokültürel dokusunda anlamlı bir yer edinerek Alman toplumuna renk kattıklarını ve Alman ekonomisine ve üretim hacmine katkılarda bulunmaya başladıklarını memnuniyetle gözlemliyoruz. Alman toplumuyla el ele vererek ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde büyük emek vermiş ve bu ülkenin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.”

‘BÖLGEMİZDE TÜRKİYE’NİN 1400 FİRMA İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ VAR
Göreve yeni atanan Orta Frankonya Valisi Dr. Kerstin Engelhardt da kısa bir konuşma yaptı. Engelhardt, “Tarihe dayanan Türkiye-Almanya ilişkilerini unutmamamız gerekir. Almanya’da yaşayan Türk toplumunun her alanda ülkemize büyük katkılarının olduğu göz ardı edilemez. Görev bölgemde eğitim, kültür ve sanat alanındaki çalışmalar en iyi şekilde sürmektedir. 1400’ün üzerinde firma, Türkiye ile ticari ilişkilerde bulunmaktadır. Nürnberg’de açılan fuarlara Türkiye’den katılan firmaları gördüğümüzde bu durumu gözlemleyebiliriz” dedi. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König adına programa katılan Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Michael Ziegler ise, “Nürnberg-Antalya ilişkilerimiz eğitim, kültür, sanat ve ticaret alanında en iyi şekilde devam etmektedir. Geçtiğimiz haftalarda Nürnberg Belediye Başkanımız Marcus König başkanlığında bir heyet, çok sayıda Alman vatandaşımızın yaşadığı dünyanın en gözde turist kenti Antalya’ya giderek Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitttin Böcek ve Belediye Meclis üyeleri ile görüşmeler yaptı ve iki kardeş arasındaki dostlukların pekişmesi adına ağaç diktiler. Antalya Valisi ve Antalyalı Gazeteciler Cemiyeti’nden gazeteciler gelerek Nürnberg’i ziyaret etti” dedi. Cumhuriyet kutlaması sonrası davetlilere Türk mutfağının seçkin lezzetleri ikram edildi.

Haberin Devamı

Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu

KATILIM YOĞUNDU
Resepsiyona, göreve yeni gelen Orta Frankonya Valisi Dr. Kerstin Engelhardt-Blum, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Michael Ziegler, Alman Federal Meclis Üyesi Gabriela Heinrich, Bavyera Eyalet Meclis Üyeleri Arif Taşdelen, Petra Guttenberg, Bavyera Maliye Bakanlığı Nürnberg Ofis Başkanı Dr.Alexander Voitl, Orta Frankonya eski Valisi Dr. Thomas Bauer, Bavyera Göç İdaresi Başkanı Exel Ströhlein, Bavyera Çelik Kuvvet Dairesi Müdürü Udo Skrzypczak, Yukarı Frankonya Emnniyet Müdürü Alfons Schieder, Nürnberg Devlet Savcısı Andreas Wimmer, Nürnberg-Fürth Yüksek Mahkeme Başkan Yardımcısı Dr. Margit Zorn, Türk dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu

Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu

Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu

Tarihi Belediye Binası’nda Cumhuriyet coşkusu

BAKMADAN GEÇME!