Nürnberg Havaalanı’na ‘kardeşlik’ anısına sembol uçak merdiveni

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg Havaalanı’na ‘kardeşlik’ anısına sembol uçak merdiveni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2022 19:00

Antalya Nürnberg kardeşliğinin 25’inci yılı nedeniyle Nürnberg’e gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi heyeti, gezinin ikinci gününde Havaalanı Müdürü Dr. Michael Hupe tarafından ağırlandı. Ziyarette Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de hazır bulundu. Burada yapılan görüşmeler sırasında Havaalanı Müdürü Hube, Antalya heyetine bir jest yaparak, uçak merdivenine, özel olarak yapılmış Antalya-Nürnberg kardeşliği 25 yaşında yazısı ile birlikte, Antalya ve Nürnberg’in görünüşünü resmetti.

Haberin Devamı

DR. Michael Hube, Antalya heyetine hitaben bir konuşma yaptı ve şu açıklamayı yaptı: “Bölge için en önemli rotalardan biri olan Antalya ile 25 yıllık şehir kardeşliği Nürnberg ve Antalya arasındaki kardeş şehir çeyrek asırdır varlığını sürdürüyor ve Ekim 1997’den bu yana iki şehrin toplumlar arası ve dostane bir ilişkisi var. Ayrıca Nürnberg’in Türk metropolüne hediye ettiği tramvayla Antalya’ya giden gezginler tarafından kolayca tanınır. İki ortak şehir arasındaki en önemli bağlantı, Nürnberg Havalimanı’ndan yapılan düzenli uçuşlardır. Çünkü Türk Rivierası’ndaki kıyı kenti, büyükşehir bölgesinden gelen insanların en sevdiği tatil destinasyonudur. Şehir ortaklığının kurulduğu 1997 yılında Antalya-Nürnberg arasında 152 bin yolcu uçtu. Bu değer bugüne kadar neredeyse üç katına çıktı. Her yaz, yolcular plaj tatillerinin tadını çıkarmak veya aile ve arkadaşlarını ziyaret etmek için günde birçok kez Antalya’ya hareket eder. Bu yıl sadece bu rotada 400 binden fazla yolcu bekleniyor. Bu, Antalya’yı Nürnberg Havalimanı için (Palma de Mallorca’dan sonra) ikinci en önemli destinasyon yapmaktadır.

Haberin Devamı

‘SEYAHAT UFKU GENİŞLETİR’
Havalimanı yöneticisi Dr. Michael Hupe de, “Seyahat ufku genişletir ve insanları ve işletmeyi bir araya getirir. Şehir eşleştirme, diğer bölgeler ve kültürler arasında bir köprü oluşturur. Havalimanı olarak Antalya ve Nürnberg arasındaki alışverişi teşvik etmeye yardımcı oluyoruz. Ortaklık sadece turizm ve ticaret için büyük önem taşımıyor: Nürnberg metropol bölgesindeki yaklaşık 140 bin Türkiye kökenli insan, iki şehir ve sakinleri arasında güçlü bir bağ görüyor” diye konuştu.

Nürnberg Havaalanı’na ‘kardeşlik’ anısına sembol uçak merdiveni
‘GÜÇLÜ BİR DOSTLUĞA DÖNÜŞTÜ’
Belediye Başkanı Marcus König: “Antalya ile şehir ortaklığı, son 25 yılda olgunlaşarak güçlü bir dostluğa dönüştü. Sadece şehirlerimizi değil, insanları ve birçok aileyi de birbirine bağlıyor. Birçok Nürnberg sakini, yılın en güzel haftalarını Antalya ve çevresinde geçiriyor. Yolcu merdiveni, iki şehrimizin ne kadar yakın olduğunun simgesi” dedi. Yıl dönümü çok sayıda etkinlik ve resmi atamalarla kutlandı. Lord Mayor König liderliğindeki bir heyet, ekim ayı başında ortak şehri ziyaret etti ve Antalya’dan gelen resmi heyet şu anda Nürnberg’e dönüş ziyareti yapıyor. Buna ek olarak, Antalya şehri şu anda Christkindlesmarkt’ta partner şehirlerin pazarında kendi standıyla kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

ALTI HAVA YOLU İLE ANTALYA’YA
Geçen yaz tarifesinde rota altı havayolu (SunExpress, Corendon Airlines, Pegasus Airlines, Türk Hava Yolları, Freebird ve Tailwind Airlines) tarafından yoğun günlerde Antalya’ya günde 12’ye varan seferlerle hizmet veriyordu. Önümüzdeki yaz sezonu için de yoğun sezonda haftada 50’ye varan kalkışlı kapsamlı bir teklif bekleniyor. Tatil havayolu Corendon, sabahları aile dostu kalkış saatleri ile ek bağlantılar sunacağını duyurdu. Uçuşlar, örneğin alltours, DERtouristik, FTI ve TUI gibi tur operatörleri aracılığıyla paket tur olarak veya havayolunun ana sayfası ve tüm yaygın internet portalları üzerinden tek kişilik bilet olarak rezerve edilebilir. Güzergahtaki uçakların kapasite kullanımı rekor kırıyor. Yüzde 90’ın üzerinde. Yaklaşık üçte birlik bir payla, daha düşük emisyonlu ve özellikle sessiz uçak türleri (örneğin Airbus A320neo ve Boeing 737 MAX) Antalya’ya Nürnberg’den kalkan diğer rotalardan daha fazla uçuyor. Şehir ve havaalanı için şehir eşleştirmenin öneminin arka planına karşı, Nürnberg Havalimanı, özel bir yıl dönümü motifi ile bir uçak merdiveni sağladı.

BAKMADAN GEÇME!