Nürnberg Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 15:11

Almanya’da 17. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali, Tarık Akan’a ‘Onur Ödülü’verileceği törenle start alıyor. 10 Mart’a kadar sürecek festival Yol filmiyle başlıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde 17. Türkiye- Almanya Film festivali yarın (1 Mart) Tafelhalle’de saat 19.00’da yapılacak törenle başlıyor. Törende, Türk sinemasına yaptı katkılar nedeniyle Tarık Akan’a ‘Onur Ödülü’ verilecek ve ‘Yol’ filmi gösterilecek. 11 Mart’a kadar sürecek festivalde, yarışma filmlerinin ödül töreni ise 10 Mart’ta yapılacak.

Festival, ‘Bir Zamanlar Anadolu’ filmiyle bitecek. Festival boyunca gösterecek filmlerin ardından sanatçılarla söyleşiler yapılacak Festival Başkanı Adil Kaya ile yönetici Ayten Akyıldız’ın verdiği bilgilere göre bu yıl ilk kez öğrenciler için özel seanslar düzenlenecek. Öğleden önce yapılacak gösterimlerde Öğrencilere Almanca alt yazılı Türk filmleri tanıtılacak. Festival sonunda seyircilerin seçtiği bir filme Seyirci Ödülü ile Medya uzmanı ve insan hakları savunucusu Mahmut Tali Öngören anısına festivalin programında yer alan bir filme InterForum tarafından Öngören Ödülü verilecek.

Yarışma filmleri

Birçok dalda yapılacak film yarışmalarının yanı sıra birçok uzun metraj filmleri seyirci ilme buluşurken, yarışmaya katılacak filmler şöyle: Almanya’dan yarışmaya katılan filmler: Töte Mich (Öldür Beni), Kaddisch für einen Freund (Bir Dost İçin Hayır Duası), Frankfurt Coincidences (Frankfurt Tesadüfleri), Einer wie Bruno (Bruno Gibi Biri), Barbara. Türkiye’den yarışmaya katılan filmler: Can (Almanya prömiyeri yapılacak), Gölgeler ve Suretler (Almanya prömiyeri yapılacak), Lal Gece (Nacht der Stille), Zenne (Zenne der Bauchtänzer).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!