Nuri Şahin’e büyük onur

Güncelleme Tarihi:

Nuri Şahin’e büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 15:13

İsviçre’de faaliyet gösteren Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi’nin (CIES) tuttuğu istatistikleri göre; 2015 yılının en başarılı orta saha oyuncusu Borussia Dortmund’un Türk yıldızı Nuri Şahin oldu

Haberin Devamı

1 Ocak 2015 tarihinden itibaren oynanan maçlarda gösterilen performanslara göre yapılan araştırmada, 12 La Liga maçında 17 gol atan Barcelonalı Lionel Messi en iyi forvet oyuncusu olurken, Real Madrid ‘in FIFA Ballon d’Or ödüllü yıldızı Cristiano Ronaldo ise 2015 yılı performansına göre Messi’nin çok gerisinde kalarak listede 29’üncü sırada yer aldı. Ronaldo yeni yılda çıktığı 11 La Liga maçında 6 gol atmıştı. CIES’in yaptığı puanlamaya göre 2015 yılının ilk 3 ayına göre en başarılı hücuma dönük orta saha oyuncusu ise Chelsea’nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard oldu.

2’inci sırada Arsenalli Mesut Özil var

Listede 2’inci sırada Arsenalli Mesut Özil var. Bundesliga’da zor dönemler geçiren ancak 2015 yılı itibari ile tekrar başarılı sonuçlar alan Borussia Dortmund’un takımının Türk yıldızı Nuri Şahin, 2015 yılının ilk 3 ayında göstermiş olduğu başarılı performans ile en iyi ortasaha oyuncusu oldu. Aynı listede Dortmund’un Türk asıllı oyuncusu İlkay Gundoğan ise 5. sırada yer aldı. 2015 yılının en başarılı defansif kanat oyuncusu Manchester City’den Gael Clichy olurken, en başarılı stoper Bayer Leverkusen’den Emir Spahic oldu.

Öte yandan Nuri’nin sezonu kapatma riski doğdu. Yıldız futbolcunun kas yırtığı yüzünden sezona kapatabileceği açıklandı. Nuri, tam 30 gündür sakatlık yüzünden takımda oynayamıyor. Yıldız futbolcu uzun süren sakatlık nedeniyle milli takıma da çağrılmadı. Nuri bu sezon sadece 7 kez Dortmund formasıyla Bundesliga’da sahaya çıktı. Altı maçta ilk 11’de oynayan Nuri, Hertha maçında ise sonradan oyuna girdi. Nuri’nin bir golü bulunuyor. Nuri Şahin, sezon başında da dizinden bir ameliyat geçirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!