NSU kurbanı İsmail Yaşar’ın adı meydanda yaşatılacak!

Güncelleme Tarihi:

NSU kurbanı İsmail Yaşar’ın adı meydanda yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 10:16

9 Haziran 2005 yılında aşırı sağcı terör örgütü NSU tarafından dönerci dükkânında katledilen İsmail Yaşar’ın adı, Nürnberg’de yaşatılacak.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’in girişimiyle 2 Haziran’da, İsmail Yaşar’ın anıtı öldürüldüğü Scharrer Caddesi’nde dikilecek, Lorch Caddesi’ndeki yere de İsmail Yaşar Meydanı (İsmail Yaşar Platz) adı verilecek. Bilindiği gibi, NSU 8’i Türkiye kökenli, biri Yunan ve biri de Alman polisi olmak üzere 10 kişiyi katletmişti. NSU’nun ilk kurbanı 9 Eylül 2000 yılında Nürnberg’de çiçekçi Enver Şimşek olmuştu. NSU’nun Nürnberg’deki ikinci cinayetinde ise 13 Haziran tarihinde terzi Abdurrahim Özüdoğru hayatını kaybetmişti.

NSU kurbanı İsmail Yaşar’ın adı meydanda yaşatılacak
SEMT SAKİNLERİNİN SEVGİSİNİ KAZANMIŞTI
İsmail Yaşar hem çevresinde hem de dönerci dükkânının karışında bulunan okul öğrencileri tarafından çok sevilen biriydi. Yaşar, parası olmayan öğrencilere çoğu zaman ücretsiz döner vererek hem onların hem de semt sakinlerinin gönlünü kazanmıştı. Yaşar’ın öldürüldüğü 9 Haziran tarihinde ayrı bir anma töreni de düzenlenecek. Törene, konsolosluk ve Türk sivil toplum kuruluşları da katılacak.
NSU kurbanı İsmail Yaşar’ın adı meydanda yaşatılacak

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!