NSU kurbanı Abdurrahim Özüdoğru iki ayrı törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

NSU kurbanı Abdurrahim Özüdoğru iki ayrı törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2023 11:39

NSU terör örgütü tarafından hunharca katledilen Abdurrahim Özüdoğru için, ölümünün 22’nci yılı nedeniyle Nürnberg Başkonsolosluğu tarafından katledildiği yerde anma töreni düzenlendi. Bu törenden 1 saat sonra da Nürnberg Belediye Başkan Marcus König tarafından ‘Abdurrahim Özüdoğru Parkı’nın açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

13 Haziran 2001 yılında Nürnberg’de ırkçı terör örgütü NSU tarafından katledilen Abdurrahim Özüdoğru, iki ayrı törenle anıldı. Önce Nürnberg Başkonsolosluğu tarafından bir anma töreni düzenlendi. Bu törenden 1 saat sonra ise Nürnberg Huldstrasse de bulunan yeşil alana ‘Abdurrahim Özüdoğru Parkı’ adı verildi. Parkın açılışında Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ile Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König çiçek bırakırken, Eyüp Sultan Camii din görevlisi Veli Boyun Kur’an-ı Kerim okudu, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan dualar etti. Törende konuşan Başkonsolos Deniz, şunları söyledi:

NSU kurbanı Abdurrahim Özüdoğru iki ayrı törenle anıldı
‘KORKUTMAK, SİNDİRMEK İSTEDİLER’
“Sadece rızkını kazanmak ve çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla davet üzerine Almanya’ya gelen vatandaşlarımız, 1980’li yılların ortalarından itibaren ırkçı faşist saldırıların hedefi olmaya başlamış, bu süreç günümüze kadar devam etmiştir. Amaç, Türkiye kökenli insanları korkutularak, sindirerek Almanya’yı terk etmeye zorlanmak. Ancak bu faşist çetelerin bilmediği şey, bu ülkede yarım asırdır bulunan ve neredeyse dördüncü nesli hayata atılmakta olan Türklerin artık göçmen değil, Almanya’nın asli unsuru oldukları gerçeğidir. Türkiye’ye ve Almanya’ya aidiyet duygusuyla bağlı olan insanlarımız bugün olduğu gibi yarın da Almanya’nın refahına katkıda bulunacak, iyi ve kötü günlerinde Alman dostlarıyla kader birliği edecek ve faşizme, aşırı sağa karşı birlikte mücadele edecektir. Irkçılık ve yabancı düşmanlığının, hangi saikle olursa olsun, hastalıklı ruh hali olduğunun kabul edilmesi, bu hastalıklı zihniyetin ortadan kaldırılmasının hem ülkeler nezdinde hem de uluslararası alanda topyekûn bir mücadeleyi zorunlu kıldığını bir kere daha hatırlatmak isterim.”
NSU kurbanı Abdurrahim Özüdoğru iki ayrı törenle anıldı
‘MASUM İNSANLAR UNUTULMAYACAK’
Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ise parkın açılışında şöyle konuştu: “NSU kurbanı Abdurrahim Özüdoğru’yu sadece anmak yeterli değil. İsminin yaşatılması gerekir. Bu nedenle öldürüldüğü yere yakın olan parka Abdurrahim Özüdoğru ismi verildi. Abdurrahim Özüdoğru, 21 Mayıs 1952’de Türkiye’de doğdu, 1972 yılında Nürnberg-Erlangen Friedrich Alexander Üniversitesi’nde makine mühendisliği okudu. 25 sene bir metal firmasında çalıştı. Eşinden ayrıldıktan sonra ek iş olarak terzi dükkânı işletti ve 13 Haziran 2001’de aşırı sağcılar tarafından terzi dükkânında öldürüldü. NSU terör örgütü, 2000-2007 yılları arasında üçü Nürnberg’de olmak üzere 8’i Türk 10 kişiyi katletti. Hepimiz biliyoruz ki, ırkçılıkla savaşmak ve sadece anmak yeterli olmuyor. Abdurrahim Özüdoğru’nun adının verildiği parka gelenler veya parktan geçenler, NSU terör örgütünün masum insanları öldürdüğünü unutmayacak. NSU terör örgütü tarafından hunharca katledilen masum insanlar hatırlanacak. Bu tür suçların yaşanmaması için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerekir.”
NSU kurbanı Abdurrahim Özüdoğru iki ayrı törenle anıldı

BAKMADAN GEÇME!