Norveç'te göçmenler için sert düzenlemeler yolda

Güncelleme Tarihi:

Norveçte göçmenler için sert düzenlemeler yolda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 00:53

Norveç'te 9 Eylül'de yapılan genel seçimin galibi Muhafazar Parti lideri Erna Solberg, iki partili azınlık hükümeti kuracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Solberg, azınlık hükümetinde, kendi partisiyle göçmenlik karşıtı çalışmalarıyla bilinen İlerleme Partisi'nin olacağını açıkladı. Genel seçimin sonucunda Muhafazakar Parti ile üç merkez sağ parti oyların çoğunluğunu elde etmiş ancak yalnızca İlerleme Partisi koalisyona sıcak bakmıştı. Koalisyon anlaşmasında özellikle göçmenlerle ilgili bazı önemli maddeler yer alıyor. Zorla yapılan evliliklerin sona erdirilmesi amacıyla Norveç'te yaşayan göçmenlere, ülke dışında yaşayan bir başkasıyla evlendiğinde aile birleşimi yapabilmesi için 24 yaş sınırının getirilmesi öngörülüyor.

BREIVIK ESKİ ÜYE
Ülkeyi sekiz yıl yöneten Jen Stoltenberg'in lideri olduğu İşçi Partisi, seçimde oyların yüzde 30,8'ini alarak seçimden birinci parti olarak çıkmıştı. Ancak İşçi Partisi, oy kaybına uğrayan koalisyon ortakları Sosyalist Parti ve Merkez Partisi ile aldıkları toplam oy oranı yüzde 40,6'da kaldığı için seçimi kaybetmişti. Norveş'te 2011 yılında düzenlediği saldırıyla 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik de İlerleme Partisi'nin eski üyeleri arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!