Norveçli yetkililer Kumkapı'da

Güncelleme Tarihi:

Norveçli yetkililer Kumkapıda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 11:23

Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakanlığı yetkilileri, su ürünleri halini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Norveç deniz ürünlerini tanıtmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul'a gelen Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakanlığı yetkilileri, Kumkapı Su Ürünleri Hali'ni ziyaret etti.

Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakan Yardımcısı Dilek Ayhan, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Bölge Müdürü Maria Kivijärvi Heggen, Norveç Ulusal Beslenme ve Deniz Ürünleri Araştırmaları Enstitüsü araştırmacıları Oyvind Lie ve Ingvild Graff ile Norveç Kraliyet Ailesi şefi Daniel Madsen'den oluşan heyet, Kumkapı'daki halde mezata çıkartılan balıkları inceledi.

Misafir heyet üyeleri, balıkçılarla sohbet ederek, hal ile ilgili bilgi aldı.

Bakan yardımcısı Dilek Ayhan, Türk partnerleriyle iş yapmak isteyen Norveçli iş adamlarının sayısının gittikçe arttığını ifade etti.

Ayhan, "Norveç deniz ürünlerine ilgi gittikçe çoğalıyor. O yüzden biz buraya özellikle somonu tanıtmak için geldik. Balık halinde çok güzel bir ortam var. Buraya ilk kez geliyorum. Türkiye'de bulunmak benim için de inanılmaz güzel ve gurur verici. Türkiye'de çeşitli resmi makamlarla toplantılarımız oldu. İki ülke arasındaki işbirliğini, ihracatı ve ekonomik bağları güçlendirmek için elimizden gelen çabayı veriyoruz" şeklinde konuştu.

Norveçli heyet, incelemelerinin ardından balık halinden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!