Nerede bisikletli görsem içime endişe düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Nerede bisikletli görsem içime endişe düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 10:52

Münih’teki NSU davasında ifade veren Mehmet Kubaşık’ın eşi Elif Kubaşık da “Nerede çantalı, şapkalı bisikletli görsem içime endişe düşüyor. Çocuklarıma bir şey olacak diye korkuyorum” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde devam eden NSU davasında 2006 yılında Dortmund’da öldürülen Mehmet Kubaşık’ın eşi Elif ile kızı Gamze Kubaşık dinlendi. Elif Kubaşık konuşmasına hala cinayetin etkisinde olduklarını belirtirken olayın ortaya çıkmasından sonra bile korkularının geçmediğini söyledi. Elif Kubaşık, “Nerede çantalı, şapkalı bisikletli görsem içime endişe düşüyor. Çocuklarıma bir şey olacak diye korkuyorum” dedi. ‘Kocamın düşmanı yoktu, neonaziler öldürdü’ dediğimde bu konuda hiç bir delik yok diye kapattılar” diyen Elif Kubaşık, sözlerinin sonunda “Kocam öldürüldüğünde her yer kan gölüne dönmüştü. Adalete güveniyorum, ama Alman devleti kocamın akıtılan her damla kanının hesabını vermek zorunda” diye konuştu.

LANETLİ OLDUK
Babasının ölümünden sonra haksız yere bazı çevreler tarafından adeta ‘lanetli’ bir aile haline getirildiklerini söyleyen Gamze Kubaşık ise hem devlet görevlilerinin hem toplumun tavrından yakındı. Gamze Kubaşık, “Babamın ve annemin ailesini ayrı ayrı soy kütüğünü çıkarmışlar. Sadece iki defa görüştüğümüz bir erkek arkadaşımın bile izini sürdüler” dedi. Gamze Kubaşık, kardeşlerim okulda devamlı sorun yaşadı, dışlandı. Okul yönetimi kardeşimi okuldan atmak istedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Duruşma sonrası Hürriyet’e konuşan Gamze Kubaşık, “Babama çok bağlı biriyim. Ölümünden sonra hakkında çok kötü bir resim oluşturuldu. Bu resmi yıkmak için mahkemede aslında nasıl biri olduğunu anlatmaya çalıştım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!