Neonaziye yer yok

Güncelleme Tarihi:

Neonaziye yer yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 16:47

Daha önce de kentte yürüyüş yapmak isteyen neonazileri kovan Offenbach’lılar,önceki akşam Belediye Sarayı önünde toplandı. Aşırı sağ terörü kurban gidenlerianan kalabalık grup, “Offenbach’ta neonazilere yer yok” sloganları attı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Offenbach kentinde sivil toplum kuruluşları ve dernekler neonazi terörüne karşı birleşti. Yabancılar Meclisi, sendikalar, partiler ile Offenbach Türkiye Dostluk Derneği, Frankfurt Alevi Kültür Merkezi, DiTİB, Courage, Rödermark Türk Alman Dostluk Derneği’nin de aralarında bulunduğu 70’e yakın Türk, Alman ve göçmen sivil toplum kuruluşları neonazilere karşı toplanarak meşaleli kısa kısa bir sessiz yürüyüşten sonra Belediye Sarayı önünde miting yaptı. Mitinge katılan yüzlerce Offenbachlı, “Biz Müslüman, Hıristiyan, genç, yaşlı, kadın ve erkek, çok renkliyiz. İyi ki öyleyiz. Faşizm, bir düşünce değil, suçtur. Neonazileri kentimizde istemiyoruz” dedi.

Burada sesi yükseldi

Belediye Sarayı önünde düzenlenen mitingde neonazi çetesinin katlettiği 9 Türk, bir Yunanlı ve bir Alman kadın polis memurunun adları tek tek okunduğunda hep bir ağızdan “Burada” sesi yükseldi. Mitingde konuşan Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider, kentte neonazilere karşı açık bir sinyal gönderdiklerini belirterek şöyle dedi: “Üç yıl önce tek yürek olan Offenbachlılar, kentimizde yürüyüş yapmak isteyen neonazileri kovmuştu. Hukuk devleti ırkçı cinayetlerin yeniden gerçekleşmesini önleyecektir. Toplum olarak bu olayları unutmamız lazım. Tarihten ders çıkartıp her kuşağı aşırı sağa, ırkçılara karşı duyarlı hale getirmemiz gerekiyor.”

Kurban aileleri yalnız değil

Türkiye Dostluk Derneği yöneticisi Ayhan Hışhış da, kentte 150’den fazla ülkeden insanın barış içinde birlikte yaşadığını kaydederek, “Kurbanların aileleri yalnız değil. Bu cinayetler bizi asla korkutamaz. Neonazileri mahallemizde, kentimizde, ülkemiz Almanya’da istemiyoruz. Neonazi gruplar kapatılmalıdır. Cinayetlerde sorumluluğu bulunanlar adalete teslim edilmelidir. Neonazilerle mücadele etmek, çevremizdeki önyargılara, eşitsizliğe karşı gelmekle başlar” diye konuştu

Almanya için utanç verici

İŞYERLERİNDE, toplu taşıtlarda kurbanları bir dakikalık saygı duruşuyla andıklarını belirten Alman Sendikalar Birliği Hessen-Thüringen Bölgesi Başkanı Stefan Körzel, “İnsanların farklı bir dili konuştukları, başka bir gruptan oldukları için katledilmeleri Almanya için utanç verici. Yegane talebimiz, aşırı sağ grupların yasaklanmasıdır. Hessen Eyalet Hükümeti NPD’yi kapatma taraftarı olmalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!