Neonaziler topluma sızdı

Güncelleme Tarihi:

Neonaziler topluma sızdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 09:50

Yeşiller federal milletvekilleri Sven Kindler, nazilerin döneminde olduğu gibi ırkçıların artık giyim-kuşamlarından anlaşılamadığını söyledi. Sven Kindler, neonazilerin topluma sızdığını belirtti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hannover kentindeki bir sinemada, Yeşiller il teşkilatı tarafından Nazi zulmünü anlatan ‘Kan Akacak’ adlı belgesel film gösterildi. Çok sayıda izleyicinin katıldığı film gösterimin ardından Yeşiller federal milletvekili Sven Kindler, “Almanya’daki ırkçı ve aşırı sağcı akımlar küçümsenmeyecek boyuta gelmiştir. Nazilerin hedefinde özellikle gençlerin olduğunu biliyoruz. Nazileri eskisi gibi giyim tarzlarından tanınma m olanağımız yok. Toplumun içerisine sızmış durumdalar” diye konuştu.

Genç beyinlere sızıyorlar
Yeşiller Aşağı Saksonya eyalet milletvekili Filiz Polat da, “Naziler özellikle farklı müziklerle ve gençlere hitap eden ürünlerle genç beyinlere sızmaya çalışıyor. Hepimizin bildiği gibi ırkçılar, göçmenleri bahane ederek söylemler geliştirmekte. Bazı okullarda ‘Kan Akacak’ adlı filmi gösterdik. Öğrencilerin büyük ölçüde etkilendiğini gözledik. Bunun için ırkçılık okullarda konu edilerek farklı boyutlarıyla da anlatılmalı” dedi.

Hannover’deki cami kundaklama olayına da dikkati çeken Yeşiller eyalet milletvekili adayı Belit Onay, “Almanya genelinde azınlıklara yönelik düşmanlığın arttığını görebiliyoruz. Son olarak ortaya çıkan neonazi terörüne bakıldığında, nazilerin her zamankinden daha tehlikeli ve organize olduğunu görüyoruz. Ülkenin aklı selim insanları olarak birlikteliği pekiştirecek hamlelerde bulunmamız gerekir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!