Neonaziler olay çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Neonaziler olay çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 09:37

Almanya’nın Hannover kentinde miting düzenleyen neonaziler olay çıkardı. Bir grup aşırı sağcı, güvenlik barikatını aşarak karşı göstericilere saldırmak istedi. Polis zamanında olaylara müdahale ederek arbede çıkmasını önledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hannover kentinde Otogar Meydanı’nda (Omnibusbahnhof) miting düzenleyen aşırı sağcılar olay çıkardı. Bir grup neonazi güvenlik barikatını aşarak, karşı göstericilere saldırdı. Yeşiller ve SPD aynı saatlerde 200 metre mesafedeki Pvilion Kütühanesi arakasındaki Andrea Hermes-Meydanı’nda karşı miting düzenleyerek aşırı sağcıları protesto etti.

CDU ve Korsanlar Partisi de neonazi karşıtı eyleme destek verdi. Aşırı sağcıları protesto eden grupta eski başbakan Gerhard Schröder’in eşi Doris Schröder ile SPD Hannover İl Başkanı Alptekin Kırcı da yer aldı. Otogar Meydanı’ndaki eyleme 30-40 kadar aşırı sağcı geldi.

Emniyet görevlileri aşırı sağcıların çevreye zara vermemeleri için saatlerce grubu çember altında tuttu. Miting boyunca 1000 kadar polis görev yaptı. Neonazi grubu ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Bir grup aşırı sağcı güvenlik barikatını aşarak karşıt göstericilere saldırmak istedi. Ancak polis hızlı davranarak neonazilerin karşı göstericilere ulaşmasını engelledi. Bazı göstericileri polis karga-tulumba zaptetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!