Neonazi terörü bizi korkutamaz

Güncelleme Tarihi:

Neonazi terörü bizi korkutamaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 11:23

Göppingen Türk Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Doğan Tufan, dernek olarak neonazi terör listesinde yer aldıklarının polis tarafından mektupla bildirildiğini belirterek "Neonazi terör çetesi, bizi inanmış olduğumuz yoldan geri döndüremez" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın güneyinde bulunan Göppingen kentinde faaliyetlerini sürdüren Türk Kültür Merkezi'nin 21 dönem olağan genel kurulu kurultayı yapıldı. Yeni yönetimin belirlendiği genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Doğan Tufan, yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıllarda neonazi terör çetesi tarafından şehit edilen dokuz Türk esnafı rahmetle andıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu neonazi terör çetesinin hazırlamış olduğu listede bizim de ismimizin olduğunu polis teşkilatından gelen mektupla öğrendik. Neonazi terör çetesi hazırladığı bu listeyle bizim inanmış olduğumuz yolumuzdan geri döndüremez. Yeter ki bizler birlik ve beraberlik içinde olalım, hak ve hnukuk yolundan ayrılmayalım. Mölln'ü, Solingen'i, Ludwigshafen'i unutmadık, unutmayacağız. Irkçı terör olaylarının arkasındaki işbirlikçilerinin ortaya çıkarılıp cezalandrılmasını istiyoruz."

Teşkilatlanma şart
Başkan Doğan Tufan, milli kimligin kazanılması ve korunmasının çocuklara anadilin ve dinin öğretilmesi ile mümkün olduğuna işaret ettiği konuşmasında, şunları dile getirdi:

"Buradaki derneklerimizin yegane gayesi ve faaliyetleri bu olmalıdır. Camilerimiz, derneklerimiz burada bizlerin varlığının sebeplerindendir. Bu eserlerimize sahip olmak, üye olarak destek olmak, ilmimizle, bilgimizle katkı vermek mecburiyetindeyiz. Aksi halde milyonlarca Euro ödeyerek binbir zahmetle bu binaları satın almanın veya yapmanın hiç önemi yok. İçinde milli, manevi, sosyal ve insani hizmetler var oldukça buraların hakkı verilmiş olacaktır. Güçlü bir toplum için Avrupa'daki tüm insanlarımızın teşkilatlanmasi şarttır. Güçlü toplum, siyasi gücü olan, bulunduğu yerde yönetime katılarak kendi geleceğimiz ile ilgili kararları etkileyen toplumdur."

Yeni yönetim seçildi
Konuşmadan sonra merkezin faaliyet ve muhasebe raporları okunarak ibra edildi. Genel kurulda yapılan seçimde başkanlığa ikinci kez gazeteci Doğan Tufan seçilirken yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Şamil Seçil, Caner Yavuz, Bahadır Kaya, Mikail Ak, Yahya Polat, Yakup Türkmen, Birol Ayhan, İlyas Çimen, Şeref Salgın, Sezai Koç, Muzaffer Akyol, Ali İhsan Duran, Akif Karaaslan, Adıgüzel Özgül, Soner Temur, Şükrü Tufan, Nuru Güçlü ve Murat Ak.

Dilek ve temeniler bölümünde konuşan üyeler, yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilerken Doğan Tufan da yaptığı teşekür konuşmasında, “Elbirliği ile çalışmalıyız. Yatırımı gençlere, çocuklarımıza yapmalıyız dedi.

Misafir konuşmacı olarak genel kurula davet edilen ATİB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan da, Almanya'da yaşayan Müslümanların bu ülkenin bir parçası olduklarını belirterek, "Almanya'daki Müslümanlar, tıpki Hıristiyan ve Yahudiler’de olduğu gibi Alman Anayasası’nın öngördüğü hakların kendilerine de verilmesini istiyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!