Neonazi cehaleti alay konusu

Güncelleme Tarihi:

Neonazi cehaleti alay konusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 09:46

ALMANYA’nın anamuhalefet partisi SPD’nin Genel Sekreteri Andrea Nahles, aşırı sağcıların seçim bürosuna boyalı saldırı düzenlediği SPD’nin Berlin Eyalet milletvekili Erol Özkaraca’yı ziyarete etti.

Haberin Devamı

Siyah boyayla ‘Dortmund için intikam’ sloganı yazmak isteyen aşırı sağcılar, ziyarette alay konusu oldu. Nahles, Dortmund’un adının ‘Dortmunt’ olarak yer aldığı yazının fotoğrafını cep telefonuyla çekti ve NRW’nin SPD’li Başbakanı Hannolere Kraft’a göndereceğini söyledi. Erol Özkaraca ise “Aşırı sağcılara uyum kursu vermek gerekir” diye espri yaptı.

Ciddiye alınmalı
SPD Berlin Eyalet Teşkilat Başkanı Jan Stöss’ün hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nahles, son haftalarda dokuz kez SPD ve gençlik teşkilatı olan Jusos binalarına yönelik benzer saldırılar yapıldığını söyledi. Saldırıların ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Nahles, “NRW’deki SPD hükümeti neonazilere yönelik operasyonları başlattığı için Almanya’nın neresinde olursa olsun aşırı sağcılar SPD’den intikam almak istiyor. Onların amacı bizleri korkutup yıldırmak. Ancak buna izin vermeyeceğiz” dedi.

‘Aptal olduklarını herkes görecek’
EROL Özkaraca neonazilerin bürosunun önüne yazdığı yazıyı silmeyeceğini söyledi. Özkaraca, “İki sebepten dolayı bu yazıları silmeyeceğim. Birincisi insanlar bunların ne kadar aptal olduklarını görsün. İkincisi ise aşırı sağa karşı hassasiyetimizi sürekli canlı tutalım” dedi. Özkaraca, Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel’den bölgeye daha fazla devriye göndermesini dilediğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!