Müsteşarlarda heyecanlı bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Müsteşarlarda heyecanlı bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 00:00

Almanya´da hükümetin kurulmasıyla birlikte, Müsteşarlık kapma yarışı başladı.

Haberin Devamı

27 Müsteşar ve üst düzey 25 memurun sadece bir kaçının görevine devam edebileceği belirtilirken, çoğunun yeni bir bakanın gelecek olması nedeniyle işinden olacağı kaydedildi.

Savunma Bakanlığı´nın CDU´ya geçmesinden sonra iki Müsteşar´ın görevden alınıp yerlerine Eckart von Klaeden ile CSU´lu Christian Schmidt´in getirileceği öğrenilirken, SPD´li Gernot Erler´in Dışişleri Bakanlığı´na, CDU´lu Thomas Rachel´in de Eğitim Bakanlığı´na gönderilmesi bekleniyor.

Birçok bakanın birden Müsteşar olarak istediği Thomas Mirow´un, tercihini Maliye Bakanlığı´ndan yana kullanacağı ileri sürülüyor. Maliye Bakanlığı´nda uzun yıllar görev yapan Karl Diller´in yerine ise SP´den Nina Hauer ya da Carsten Schneider´in getirileceği belirtiliyor.

Bakanların ``güvendikleri’’ isimlerle çalışmak istediklerinre dikkat çekilirken, sadece bir-iki kişinin ``şansının’’ iyi olduğu ve büyük ihtimalle görevde kalacakları vurgulandı. Bunların Çalışma Bakanlığı´ndan Bernd Pfaffenbach ve Gerd Andres ile Gerd Ehlers (Maliye) ve Rainer Baake (Çevre) oldukları belirtiliyor.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!