Mustafa’nın ablasından katile: ‘Onursuz ve korkak’

Güncelleme Tarihi:

Mustafa’nın ablasından katile: ‘Onursuz ve korkak’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2023 15:23

Berlin’de ikinci iş olarak taksicilik yapan iki çocuk babası Mustafa Akan’ı 10 Euro için boğazından bıçaklayarak öldüren Tunus asıllı Hassem B., 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanık, cezasını çekmeden önce psikiyatri kliniğine yatırılacak. Burada geçen süre içinde durumu takip edilecek olan Hassem B., iyileşmesi durumunda 14 yıllık cezasını yatmak üzere hapishaneye gönderilecek.

Haberin Devamı

TUNUS doğumlu Hassem B., 13 yaşındayken mülteci olarak önce Fransa’ya, ardından Belçika’ya gitti. 2019’dan itibaren de farkı zamanlarda tehdit, hırsızlık, soygun, adam yaralama gibi suçlardan toplam 33 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hapis cezası tecil edilen Hassem B., nisan ayında Belçikalı kız arkadaşını bıçaklayarak öldürdükten sonra 6 Nisan’da Berlin’e kaçtı. Almanya’daki Türk toplumunu sarsan olay da o gün meydana geldi. Trenden inen Hassem B., 49 yaşındaki iki çocuk babası Mustafa Akan’ın kullandığı taksiye bindi ve Grünewald’a gitmek istediğini söyledi. Gideceği yere vardığında ise ön konsolda gördüğü 10 Euro’yu çalmak için oturduğu arka koltuktan Mustafa Akan’ın boğazını kesti ve hızla olay yerinden uzaklaştı. Daha sonra aldığı parayla döner yiyen sanık, yeniden trene binerek Kuzey Almanya’ya doğru kaçtı. Ancak Flensburg’da Federal Polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

‘İŞLEDİĞİ SUÇUN BİLİNCİNDE ANCAK...’
Polis sorgusunda ve duruşmalarda suçunu inkâr etmeyen Hassem B. hakkında mahkeme bugün kararını açıkladı. 14 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, cezasını çekmeden önce psikiyatri kliniğine yatırılacak. Burada geçen süre içinde durumu takip edilecek ve iyileşmesi durumunda cezasını çekmek üzere hapishaneye gönderilecek. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, sanığa ‘paranoyak şizofreni’ teşhisi konulmuş, toplum için ciddi tehlike arz ettiği belirtilmişti. Hassem B. hakkında karar verilirken de daha çok bu hastalığı üzerinde duruldu. Mahkeme, bilirkişi raporundaki “Sanık işlediği suçun yanlış olduğu bilincinde ancak bunu engelleyecek yetiye sahip değil” tespitini temel aldı.

Mustafa’nın ablasından katile: ‘Onursuz ve korkak’
Zeynep Akan, Şemsettin Akan

‘ONURSUZ VE KORKAK’
Cinayet davasında Mustafa Akan’ın 15 ve 22 yaşındaki iki çocuğunun avukatlığını Benedikt Lux, ablası Zeynep Akan’ın (58) avukatlığını ise Onur Özata üstlendi. Avukat Lux, katilin Mustafa Akan’ı vahşice katlettiğini ifade etti. Mustafa Akan’ın 1972’de çalışmak için Almanya’ya gelen babası Şemsettin Akan (82), sanığın Belçika’da farklı zamanlarda işlediği farklı suçlardan toplamda 33 ay hapis cezası almasına rağmen sürekli cezasının tecil edilmesinden dolayı Belçika makamlarımı sorumlu tuttu. Abla Zeynep Akan da karar öncesi yaptığı kısa konuşmada Hassem B.’yi ‘onursuz ve korkak’ olarak niteledi. Öldürülen kardeşinin çok özel bir insan olduğunu belirten ve zaman zaman konuşmakta zorlanan Zeynep Akan, gözyaşları içinde sanığın insanlık için büyük tehdit oluşturduğunu, ömür boyu hapis cezasına çarptırılması gerektiğini söyledi. Duruşmaya, Mustafa Akan’ın yakınları da katıldı.

Haberin Devamı

‘ÇOK İYİ BİR BABAYDI’
Duruşma sonrasında Hürriyet’e konuşan Zeynep Akan, kardeşini kaybetmenin acısının hâlâ taze olduğunu söyledi: “Çok büyük bir acı. Yüreğimiz o kadar yanıyor ki, sözlerle ifade edilecek gibi değil. Hiçbir şey kardeşimi geri getirmeyecek, bunun bilincindeyiz. Yine de bu acımasız, ruhu şeytani insanın ömür boyu hapse mahkûm edilmesini isterdik. Mustafa çok vizyonlu ve köklerine çok değer veren bir insandı. Köklerini hiç terk etmedi. Bunu da gösteriyordu. Hayat dolu, çeşitli planları olan bir insandı. Çocuklarına çok iyi bir baba olduğu için onların geleceğini düşünüyordu. Benden 9 yaş küçük ama herhangi bir sorun yaşandığında bütün ailenin yanındaydı. Kayıtsız, şartsız sevmeyi bilen ve bunu gösteren bir insandı. Olaydan bir gün önce birlikte yemek yedik. Çok güzel bir anı olarak aklımda kaldı. Yokluğuna alışamıyoruz.”
Mustafa Akan, Samsun’un Çarşamba ilçesinde Sefalı köyünde yaklaşık 5 ay önce vefat eden annesinin yanına defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!