MÜSİAD Berlin’den, Elbistan’a 8 bin kişilik konteyner kent

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD Berlin’den, Elbistan’a 8 bin kişilik konteyner kent
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2023 11:44

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine konteyner kent oluşturulması projesinde son aşamaya gelindiğini ve Adıyaman’da da benzer bir projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

MÜSİAD Berlin Şubesi’nde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Ali İlhan ile Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kadayıfçı, üyelerinin de desteğiyle Elbistan’da başlattıkları kampanya kapsamında 8 bin kişinin kalacağı ‘konteyner kentin’ tamamlanma aşamasına gelindiğini belirttiler. Tüm masrafları dahil tanesi 4 bin 950 Euro olan konteynerlerden 2 bin adet konuşlandırılıyor. İlhan, Adıyaman’da da 1500 konteynerden oluşacak konteyner kent projesinin tamamlandığını ve çalışmalara başlandığını söyledi. MÜSİAD Berlin’in, depremden 3 gün sonra Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ile irtibata geçerek Almanya’dan yapılan ve yapılacak olan bağışların gelir vergisinden muaf tutulmasını talep ettiklerini hatırlatan Ali İlhan, bu girişimlerine olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

MÜSİAD Berlin’den, Elbistan’a 8 bin kişilik konteyner kent

ÖZEL HESAP AÇILDI
Almanya’da kamu yararına hizmet veren INFAK e.V Derneği ile MÜSİAD’ın bir iş birliği sözleşmesi yaptığını belirten İlhan, depremzedelere aktarılması için özel bir hesap numarası açıldığını vurguladı. INFAK e.V, IBAN: 35 5023 4500 0578 4900 03 - BIC: KTAGDEFFXXX- KT Bank AG hesabına havale edilen ve edilecek bağışların doğrudan Konteyner kent kampanyasına aktarılacağı ve vergiden muaf tutulacağı belirtildi. İlhan “Bağış yapan şirketler veya şahıslar havale ettikleri meblağı içeren hesap ekstresini (Kontoauszug) maliyeye göstermeleri vergiden muaf tutulması için yeterli olacaktır” dedi. Konteyner kentlerin devletin gösterdiği yerlere kurulduğunu ve kurulmakta olduğunu belirten İlhan, “Ramazan ayında zekât veriyoruz. Bir zekât da depremzedelere verelim. Baştan beri sergilediğimiz dayanışmayı sürdürelim” diye konuştu. İlhan, MÜSİAD Paris ve Karlsruhe üyelerinin desteğiyle Hatay’ın Defne ilçesine bir sahra hastanesi kurulduğunu hatırlattı. MÜSİAD Berlin Şubesi yöneticileri depremzedelere yardımı sürdüreceklerini söylediler.

BAKMADAN GEÇME!