Münihli kadınlardan şiddete karşı ortak bildiri

Güncelleme Tarihi:

Münihli kadınlardan şiddete karşı ortak bildiri
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 12:30

Münih’te yeni kurulan “Üç-beş kişi e.V.” isimli derneğin düzenlediği “Kadın kürsüsü” toplantısında, Türkiye’de ve Almanya’da kadına karşı şiddet olayları masaya yatırılırken, çeşitli görüşler ve fikirler anlatıldı.

Haberin Devamı

Münihli kadınlardan şiddete karşı ortak bildiri


Toplantıya konuşmacı olarak katılan Tokatlılar Derneği Başkanı Yeşim Sarı, “Erkeği eğitmekle bir ferdi eğitmiş olursunuz. Ama bir kadını eğitmekle bana göre, bir toplumu aydınlatmış olursunuz. Çünkü kadın anadır ve aynadır” dedi.

Münihli kadınlardan şiddete karşı ortak bildiri


Toplantıya Türkiye’den katılan Dr. Med. Ersan Akpir ise, “Son 30 yıldır bu şiddetleri yaşamaya başladık. Hele son 12 yılda daha da çok arttı. Çünkü, siyasetin içine din girdi. Ayrıca, varoş töreleri toplumun içine yayıldı. O nedenlede toplumdaki insanlarımız arasında çatışmalar yoğunlaştı” dedi.

Toplantıya katılan diğer konuşmacılardan Münih Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, 'Üç-beş kişi' yöneticisi Yasemin Nart, DİTİB Kadın kolları yöneticisi Nükhet Tezcan-Haenel de yaptıkları konuşmalarda, şiddetin önüne geçmenin, aile için terbiye ve uyumun ön plana çıktığını belirtirlerken, “Eğitimli ailelerin çocukları da aileleri kadar toplum içinde yararlı konumlarda oluyorlar. Bu nedenle özünde insanın eğitilmesi gerektiği bir gerçek” görüşünü paylaştılar.

Münihli kadınlardan şiddete karşı ortak bildiri


BİLDİRİ HAZIRLANDI

Konuşmalardan sonra katılımcıların önerileri doğrultusunda 16 maddelik ortak bir kadınlar bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, Kadın ve şiddet, Kadın ve siyaset, Kadın ve medya, Kadın ve çocuk eğitimi ana konuları içeren maddeler yer aldı. Bildirge yapılan oylama sonunda tüm katılımcı kadınlarca kabul edildi. 'Üç-beş kişi' Dernek Başkanı Levent Ekiz yaptığı açıklamada, bildirinin tüm sivil toplum kuruluşlarına, camilere, cem evlerine, çeşitli kurs yönetimlerine, parti ve devlet kurumlarına 1967 üyenin imzası ile ileteceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!