Münih Türk Film Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Münih Türk Film Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2012 13:00

Almanya’da 23. Münih Türk Film Günleri başladı. Bu yıl gösterilecekfilmler arasında Anadolu’nun çok kültürlü yaşamını, bölgesel farklılıklarını,kendilerine özgü yaşayış biçimlerini anlatan filmler de var.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde 1989 yılından beri düzenlenen Türk Film Günleri ‘Güzel Günler Göreceğiz’ filmiyle başladı. Münih Türk Sinema Derneği’nin düzenlediği film günlerinin galasına, filmin yapımcısı Hasan Tolga Pulat ile filmin oyuncuları Feride Çetin, Emre Kavuk ve Barış Atay katıldı. Gasteig Kültür Merkezi’ndeki Carl Orff Salonu’nda Münih Başkonsolosluğu’nun verdiği kokteylle açılan film günlerine, çok sayıda sanatsever de ilgi gösterdi.

Münih Türk Sinema Derneği Başkanı Margit Lindner, Münih Belediyesi Kültür Dairesi, Şehir Kütüphanesi, Filmstadt München, Münih Başkonsolosluğu olmak üzere etkinlikğe katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Münih Belediye Başkanı Christian Ude’yi temsilen konuşan şehir meclis üyesi Elisabeth Schumuker ve Münih Yabancılar Başkanı Nükhet Kıvran, Münih Türk Sinema Derneği’ni kutlayarak, sanatsal çalışmalarına destek sözü verdiler. Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, açılış konuşmasında filmin ismindeki gibi güzel günlerin tüm dünya ve insanlık için olmasını temenni etti.

Eğlence düzenlendi

Açılış filminden sonra Marriott München City Ost Oteli’nde canlı müzikli eğlence düzenlendi. Partide davetliler, ‘ÇARK’ müzik grubundan Nihan Devecioğlu, Cenk Erdoğan, Adam Matta ile birlikte Türk Halk Müziği, klasik ve cazz müziği eşliğinde eğlendi.

25 Mart’a kadar sürecek olan Türk Film Günleri boyunca belgesel ve kısa filmlerin yanı sıra farklı hayat hikâyelerini anlatan, toplumsal sorunların altını çizen ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, ‘Yılan’, ‘Türk Pasaportu’, ‘Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’, ‘Memleket Meselesi’, ‘Yangın Var’, ‘Zenne’, ‘11’e 10 Kala’, ‘Kurtuluş Son Durak’ adlı filmler gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!