Münih Turizm Fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Münih Turizm Fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2009 11:38

Fuarda büyük bir stadla yer alan Türkiye, ilk günden büyük ilgi gördü. Eski ismi CBR olan ve ilk defa f.re.e adıyla yapılan uluslararası fuarın açılışını Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil ile Belediye Başkanı Christian Ude'yi temsilen Türk asıllı Belediye Encümeni İnci Sieber yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Münih kentinde her yıl düzenlenen turizm fuarı başladı. 2 Marta kadar sürecek fuarda Türkiye, toplu bir pavyonla yer aldı. B5 numaralı salonda bulunan Türkiye bölümünde, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Kaş-Kalkan-Patara Tanıtım Derneği, Kemer Bölgesi Tanıtım Vakfı, Sabiha Gökçen Hava Limanı, Diva Tours, Cassiopeia, Doğa Derneği, Reca Turizm ve Kamelya World Hotel gibi Türk turizm yetkilileri tanıtım yaptı. Eski ismi CBR olan ve ilk defa f.re.e adıyla yapılan uluslararası fuarın açılışını Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil ile Belediye Başkanı Christian Ude'yi temsilen Türk asıllı Belediye Encümeni İnci Sieber yaptı. Kıbrıs Rum Kesimi'nin bu yılki partner ülke olduğu fuar tanıtımıyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Ataşesi Raci Karaca, Münih fuarının Almanya'nın önemli turizm tanıtım platformlarından bir olduğunu belirterek, “Buraya ataşeliğimiz 300 metre karelik bir alanda katılmaktadır. Türkiye standında kendi tanıtımlarını sunmak üzere 14 adet alt katılımcı yer almaktadır. Ayrıca fuar boyunca sanatçılarımız hat ve ebru sanatından örnekler sunacaktır. Ülkemize gelen yabancı turistlerin başını 2008 rakamları itibarıyla Almanya çekmektedir. Almanya'dan Türkiye'ye geçen yıl dört buçuk milyonun üzerinde turist gelmiştir. Türkiye'ye geçen yıl tam 25 milyon civarında turist misafir etmiştir. Dünyadaki ekonomik durgunluğa rağmen 2009 yılında da aynı oranda turist geleceğini tahmin ediyoruz” dedi. Raci Karaca ayrıca Türk kültür ve edebiyatının tanıtımı için Yunus Emre Enstitüleri'nin kurulması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

BURUK AÇILIŞ

Münih Turizm Fuarını ilk gün ziyaret eden Münih Başkonsolusu Ali Rifat Köksal ise, Türk Hava Yolları uçağının Amsterdam'daki kazası ile ilgili olarak, “Herşeyden önce önceki günkü kazada hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çok üzücü bir olay, büyük geçmiş olsun” diye konuştu. Türkiye'nin her zaman olduğu gibi fuarın gözbebeği olduğunu kaydeden Köksal, “Türkiye turizm adına kısa sürede büyük adımlar atmıştır. Türkiye tüm dünyadan büyük ilgi görmektedir. Hedef büyüterek yolumuza devam etmeliyiz” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!