Münih caddelerinde 19 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Münih caddelerinde 19 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 12:58

“Üç beş kişi” adı sivil inisiyatif grubunun dün düzenlediği “19 Mayıs Halk Yürüyüşü” etkinliğinde yüzlerce Münihli Türk, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Münih caddelerinde yürüdü.

Haberin Devamı

İnisiyatifin, 19 Mayıs Gençlik ve Atatürk’ü Anma Bayramı nedeniyle düzenlediği yürüyüşe katılan yediden yetmişe Münihliler, marşlar söyleyip “Ne mutlu Türküm diyene”, “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Türkiye laiktir, laik kalacaktır” gibi sloganlar attılar. Yürüyüşe, çok sayıda çocuk ellerinde bayraklarla, kay kayları, bisikletleri ve patenleriyle katıldılar.

Deniz Gezmiş’in bildirisi okundu

Goethe Meydanı’nda başlayan “19 Mayıs Halk Yürüyüşü”ne katılanlar Türk iş yerlerinin yoğun olduğu Goethe Caddesi üzerinden kent merkezindeki Stachus meydanına ulaştı. Burada kurulan sahne önünde toplanan kalabalık, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okudu.

İnisiyatifin sözcüsü Levent İkiz yaptığı konuşmada “Mustafa Kemal, bu ülkeyi ne askere ne de politikacılara, siz gençlere emanet etti” derken “Derdimiz Atatürkçülük değil, Atamızın aydınlık yolunda olmaktır” diye sözlerine devam etti. İkiz’in Deniz Geçmiş’in bir bildirisini okuması ise büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Daha sonra sahnede yer alan Devrim Bakan ve arkadaşları söyledikleri türkülerle katılımcılara duygulu anlar yaşatırlarken, meydanda bulunan dünyanın değişik ülkelerinden gelen turistler de müziği merakla dinleyip, tempo tutarak, bol bol fotoğraf çektiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!